Recepti 29. lipnja 2017.

Sjajne ideje: Preselite kuhinju u dvorište

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S obzirom na rekordne temperature, nikome nije u interesu provesti polovicu dana u kuhinji i crveniti se pazeći na ručak

Nemojte dopustiti da vam kuhanje postane opterećenje, već kuhinju preselite na dvorište i spremajte brza i lagana jela uz vrlo malo pribora.

Naravno da se svi prvo sjete roštilja. Uz savjete Jamieja Olivera postanite roštilj majstor.

 

Možda vas zanima... Postanite roštilj majstor uz savjete Jamieja Olivera Špajza

 

Međutim, ima hrpa jela koju možete spremiti na roštilju i nemojte se ograničavati samo na meso. Skoknite u vrt, uberite povrće i uz naše ga upute savršeno pripremite na roštilju. Možete napraviti i vegetarijanske ražnjiće, izmisliti neku brzinsku salatu ili pak grilati punjene tikvice. 

 

rostilj popustolovac.jpg Možda vas zanima... Pripremite savršeno povrće na roštilju None

 

Također možete pripremiti i dobro začinjene krumpire u aluminijskoj foliji, s ukusnim kolutovima luka ili taj krumpir dodati u krumpir salatu.

 

  Možda vas zanima... Ovakvu krumpir salatu još niste jeli Recepti

 

Nakon glavnog jela, na slabijem žaru, pripremite i deserte za cijelu obitelj. Inspirirajte se našim receptom s breskvama, rumom, čokoladom i cimetom ili pak uputama za grilanje ananasa koji je nevjerojatno dobar nakon par minuta na roštilju.  

 

ananas Možda vas zanima... Grilani ananas - novi svijet egzotičnih okusa Recepti

 

Ako ne posjedujete roštilj ili jednostavno nemate volje pripremiti ga, odlučite se za neki od recepata koji uopće ne uključuje termičku obradu hrane. Zavalite se u sjenicu ili ispod suncobrana, uz veliku čašu limunade i osmislite neku salatu - poput ove s tunjevinom. Možete i matovilac pomiješati s nasjeckanim svježim povrćem i ubaciti malo lješnjaka. Idejama nema kraja!

 

punjeni avokado Možda vas zanima... Sočna salata od tune u avokadu Recepti

 

Za pripremu popodnevnih osvježenja također ne morate biti vezani uz kuhinju. Sunčajte se, otvorite jogurt i dodajte mu bobičasto voće iz vrta ili narežite svježi krastavac i ubacite ga u hladnu vodu s nekoliko listića mente. 

 

Možda vas zanima... Top 5 napitaka koji će vas rashladiti Špajza

 

Nećemo ni govoriti o tome koliko su mogućnosti pripreme hrane u dvorištu ako imate peku...

Nemojte da vam kuhanje postane ljetna noćna mora. Smjestite se u hlad i jedite brzo i lagano pripremljena jela!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.