U nastavku pročitajte pet savjeta koje zaista možete primijeniti i sljedećeg vikenda kad budete pripremali popodnevni roštilj.
1. Oliver savjetuje da napravite tzv. začinsku četku. Na kuhaču svežite malo ružmarina, kadulje ili nekog drugog začina, poprskajte s malo maslinovog ulja i povremeno time pređite preko mesa i povrća na žaru.
2. Napravite vinski ocat sa začinskim biljem, stavite u plastičnu bočicu za prskanje i poprskajte napola pečeno meso.
3. Bez obzira na roštilj koji imate, pokušajte postići da vam u jednom dijelu temperatura bude viša, a u drugom niža. Dok na prvom dijelu možete postići karamelizaciju i odličnu boju, na drugom se meso lagano peče i ostaje sočno.
4. Napravite domaću začinjenu sol koja može stajati nekoliko mjeseci. U mužaru dobro sameljite začine po želji i dodajte krupnu sol. Položite na pladanj i pustite da se osuši i pospremite u staklenku. Ova će mješavina odlično odgovarati uz perad, svinjetinu i povrće na roštilju.
5. Obavezno kupujte deblje odreske kako bi se mogli dobro ispeći izvana i ostati sočni u sredini.
Kako funkcioniraju ideje Jamieja Olivera pogledajte u videu!