21. srpnja 2016.

Slasno bockanje: Obožavani ražnjići bez mesa

raznjici
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrtni ražnjići su osvježavajuć i šaren te nadasve zdrav ljetni obrok.

Ovi slasni ražnjići rade se u pećnici, ali bez problema mogu i na roštilj. Odličan su izbor za vruće ljetne dane

Uživajte u hruskavoj teksturi i prekrasnim okusima povrća.

Sastojci:

  • crveni luk
  • bijeli luk
  • 2 tikvice
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • 100 g mini rajčica

Marinada:

  • 5 žlica maslinovog ulja
  • žlica limunovog soka
  • žlica aromatičnog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • prstohvat šećera
  • 2 žlice peršina
raznjici | Author: Stockfood foto: Stockfood

Priprema:

  1. Izrežite povrće na ploške, a rajčice na polovice. Drvene štapiće namočite u vodu i nabodite na njih pripremljeno povrće.
  2. Poslažite ražnjiće na zdjelu za pečenje premazanu maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C.
  3. Pecite oko 20 minuta dok povrće ne omekša i zarumeni se.
  4. Sok koji su pustili izmiješajte s preostalom maslinovim uljem, limunovim sokom, aromatičnim octom, protisnutim češnjakom, šećerom, solju i paprom. Miješajte pjenjačom dok se svi sastojci sjedine, pa preljev ravnomjerno prelijte preko ražnjića. 

Dobar tek!

Donosimo vam još 10 recepata za obožavane ražnjiće. Kliknite ovdje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.