Napravi dalgona slatkiše i okušaj se u "Squid game" izazovu

SHUTTERSTOCK Dalgona slatkiši
Hoćeš li odabrati trokut, krug, zvijezdu ili kišobran?
Vidi originalni članak

Nova korejska serija "Squid game" u samo nekoliko dana postala je jedna od najgledanijih emisija na streaming servisu Netflix. Osim kompleksnih moralnih dilema i kritičkog osvrta na današnje društvo, ono što je gledateljima zapelo za oko je tradicionalna korejska slastica koju su natjecatelji morali pomoću iglice izrezati u zadanom obliku

Dalgona slatkiši ili ppopgi tradicionalno se pripremaju u Koreji još od 70-ih godina prošlog stoljeća, a danas se često jedu kao slastica s dozom nostalgije. Za pripremu su potrebna samo dva sastojka, a jednom kada ih napraviš, izazovi prijatelje na izrezivanja oblika trokuta, kruga, kišobrana ili zvjezdice. 
 


 

Sastojci za jedan slatkiš:

  • 1,5 žlica šećera
  • 2 prstohvata sode bikarbone

Priprema:

  1. U maloj tavici ili metalnoj grabilici na štednjaku zagrij šećer dok se ne otopi i poprimi zlatno jantarnu boju. 
  2. Kada je šećer spreman, dodaj nekoliko prstohvata sode bikarbone i sve dobro promiješaj pomoću štapića za jelo ili metalne slamke. 
  3. Kada se smjesa zapjeni, izlij ju na ravnu metalnu površinu i ostavi nekoliko sekundi da se ohladi. 
  4. Pomoću donje strane lonca ili sličnog predmeta pritisni smjesu dok ne dobiješ potpuno ravnu površinu slatkiša. 
  5. Odmah nakon toga utisni kalup željenog oblika u smjesu, ali pripazi da ne pritisneš previše kako kalup ne bi potpuno prerezao slatkiš. Odmah ukloni kalup.
  6. Ostavi da se dalgona potpuno ohladi, uzmi iglu i vrijeme je za izazov! 

Isprobaj i ove ukusne deserte s okusom karamele:
 

desert kao iz raja Kolač tres leches - sočan, ukusan i jednostavan prava poslastica Brzi Twix milkshake kojem nećeš moći odoljeti ADVENTSKI KALENDAR Kako pripremiti ukusne domaće karamele s nekoliko sastojaka? La Vie Shobaine Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom ana's baking chronicles Čokoladni cupcakes s kremom od kikirikija i karamel umakom

Posjeti Gastro.hr