Recepti 04. listopada 2021.

Napravi dalgona slatkiše i okušaj se u "Squid game" izazovu

Dalgona slatkiši foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Hoćeš li odabrati trokut, krug, zvijezdu ili kišobran?

Nova korejska serija "Squid game" u samo nekoliko dana postala je jedna od najgledanijih emisija na streaming servisu Netflix. Osim kompleksnih moralnih dilema i kritičkog osvrta na današnje društvo, ono što je gledateljima zapelo za oko je tradicionalna korejska slastica koju su natjecatelji morali pomoću iglice izrezati u zadanom obliku

Dalgona slatkiši ili ppopgi tradicionalno se pripremaju u Koreji još od 70-ih godina prošlog stoljeća, a danas se često jedu kao slastica s dozom nostalgije. Za pripremu su potrebna samo dva sastojka, a jednom kada ih napraviš, izazovi prijatelje na izrezivanja oblika trokuta, kruga, kišobrana ili zvjezdice. 
 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK
 

Sastojci za jedan slatkiš:

  • 1,5 žlica šećera
  • 2 prstohvata sode bikarbone

Priprema:

  1. U maloj tavici ili metalnoj grabilici na štednjaku zagrij šećer dok se ne otopi i poprimi zlatno jantarnu boju. 
  2. Kada je šećer spreman, dodaj nekoliko prstohvata sode bikarbone i sve dobro promiješaj pomoću štapića za jelo ili metalne slamke. 
  3. Kada se smjesa zapjeni, izlij ju na ravnu metalnu površinu i ostavi nekoliko sekundi da se ohladi. 
  4. Pomoću donje strane lonca ili sličnog predmeta pritisni smjesu dok ne dobiješ potpuno ravnu površinu slatkiša. 
  5. Odmah nakon toga utisni kalup željenog oblika u smjesu, ali pripazi da ne pritisneš previše kako kalup ne bi potpuno prerezao slatkiš. Odmah ukloni kalup.
  6. Ostavi da se dalgona potpuno ohladi, uzmi iglu i vrijeme je za izazov! 

Isprobaj i ove ukusne deserte s okusom karamele:
 

Kolač tres leches Možda vas zanima... Kolač tres leches - sočan, ukusan i jednostavan Recepti Možda vas zanima... Brzi Twix milkshake kojem nećeš moći odoljeti Recepti Možda vas zanima... Kako pripremiti ukusne domaće karamele s nekoliko sastojaka? Špajza Možda vas zanima... Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom Kolumne Možda vas zanima... Čokoladni cupcakes s kremom od kikirikija i karamel umakom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.