Nema do domaćeg: Kako napraviti savršeni čips?

Negar MZ/Unsplash Domaći čips od krumpira
Čips zauzima posebno mjesto na ljestvici grickalica koje nestaju brzinom svjetlosti
Vidi originalni članak

Slani, hrskavi, s raznim okusima… tko bi odolio toj grickalici. Zašto ih kupovati kad ih možeš sam(a) napraviti. Ako želiš uživati u ovoj 'pošasti' najbolje bi bilo da je sam napraviš kod kuće uz naše trikove. A čak su i manje kalorični!

 

slasna grickalica Čips od batata chefa Gordona Ramsayja

 

Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja. Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa. Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.

Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.

Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odluči se za pečenje u pećnici. Blanširane i osušene kriške krumpira začini s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom. Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju

 

svakako isprobajte! Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo slasno i hrskavo Čips od tikvica - idealna ljetna grickalica ne bacaj hranu Iskoristi ostatke tjestenine i napravi genijalnu grickalicu!

 

Posjeti Gastro.hr