Slani, hrskavi, s raznim okusima… tko bi odolio toj grickalici. Zašto ih kupovati kad ih možeš sam(a) napraviti. Ako želiš uživati u ovoj 'pošasti' najbolje bi bilo da je sam napraviš kod kuće uz naše trikove. A čak su i manje kalorični!
Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja. Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa. Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.
Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.
Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odluči se za pečenje u pećnici. Blanširane i osušene kriške krumpira začini s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom. Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju.