Recepti 13. kolovoza 2023.

Nema do domaćeg: Kako napraviti savršeni čips?

Domaći čips
Domaći čips od krumpira foto: Negar MZ/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Čips zauzima posebno mjesto na ljestvici grickalica koje nestaju brzinom svjetlosti

Slani, hrskavi, s raznim okusima… tko bi odolio toj grickalici. Zašto ih kupovati kad ih možeš sam(a) napraviti. Ako želiš uživati u ovoj 'pošasti' najbolje bi bilo da je sam napraviš kod kuće uz naše trikove. A čak su i manje kalorični!

 

Možda vas zanima... Čips od batata chefa Gordona Ramsayja Recepti

 

Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja. Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa. Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.

 | Author: Getty Images Domaći čips foto: Getty Images

Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.

Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odluči se za pečenje u pećnici. Blanširane i osušene kriške krumpira začini s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom. Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju

 

Možda vas zanima... Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo Špajza Možda vas zanima... Čips od tikvica - idealna ljetna grickalica Recepti čips od tjetsenine Možda vas zanima... Od ostataka tjestenine napravi genijalnu grickalicu! Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:05 14. Kolovoz 2023.

    savrsen