Recepti 2910 prikaza 31. listopada 2019.

Nema do domaćeg: Kako napraviti savršeni čips?

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Čips zauzima posebno mjesto na ljestvici grickalica koje nestaju brzinom svjetlosti.

Slani, hrskani, s raznim okusima… tko bi odolio toj grickalici. Zašto ih kupovati kad ih možeš sam napraviti.

Ako želiš uživati u ovoj 'pošasti' najbolje bi bilo da je sam napraviš kod kuće uz naše trikove. A čak su i manje kalorični!

 

Možda vas zanima... Čips od batata chefa Gordona Ramsayja Recepti

 

Dobra hrskavost i svijetla, a ne zagorena boja krumpira postiže se dobrom pripremom prije samog prženja. Krumpir treba narezati na tanke kriške bilo uz pomoć multipraktika ili noža za rezanje kupusa. Zatim ga je potrebno blanširati u kipućoj vodi u kojoj je dodan ocat na 2 do 3 minute.

 | Author: Getty Images Getty Images

Sljedeći korak je cijeđenje krumpira i temeljito sušenje na kuhinjskom papiru.

Za izradu manje kaloričnog čipsa, umjesto prženja odlučite se za pečenje u pećnici. Blanširane i osušene kriške krumpira začinite s malo ulja i obavezno sa solju te po želji s češnjakom u prahu, slatkom ili ljutom mljevenom paprikom i sitno sjeckanim ružmarinom. Poredajte ga u jednom sloju na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatno žutu boju

 

Možda vas zanima... Čips od češnjaka - ovaj genijalan dodatak obogaćuje baš svako jelo Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.