Donosimo recept slavnog chefa Gordona Ramsayja za čips od batata, sigurni smo da će te oduševiti, baš kao i njegov recept za umak koji se uz njega poslužuje
Slavni chef Gordon Ramsay ima odličan recept za čips od batata, ali i još bolji dip (umak) od avokada koji ide uz njega. Oba recepta su u nastavku, a mi se nadamo da ćeš u ovoj sjajnoj grickalici uživati koliko u njoj i mi uživamo.
Vjeruj nam, bit će ovo slasno iskustvo kao iz jednog od restorana Gordona Ramsayja.
Čips od batata
foto: My Budget Recipes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Čips od batata - recept by Gordon Ramsay
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Batat
Suncokretovo ulje
Sol
Postupak
Najprije oguli batat, a potom ga uz pomoć mandoline ili nožića za guljenje nareži na ploškice debljine samo 0.5 mm.
Čips možeš pržiti u ulju ili peći u pećnici zagrijanoj na 145 stupnjeva.
Kad batat postane hrskav, izvadi ga niiz ulja, stavi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće i posoli.
Avokado
foto: Kelly Sikkema/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Dip od avokada - recept by Gordon Ramsay
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Avokado
2
kom
Ljuta papričica
1
kom
Sok od limete
25
ml
Ljubičasti luk
0,50
kom
Korijander
10
g
Maslinovo ulje
20
ml
Sol
Postupak
Najprije ubaci čili papričicu u pećnicu i peci 12 minuta na 180 stupnjeva.
Potom je oguli i nasitno nasjeckaj.
Pomiješaj sok od limete, narezani luk, nasjeckani korijander i sol sa zgnječenim avokadom.
Isprobaj i ove odlične specijalitete slavnog chefa Gordona Ramsayja: