Recepti Povrće 21. veljače 2025.

Dvaput pečen i punjen krumpir Gordona Ramsayja

Povrće
20 MIN
75 MIN
4
SREDNJE
gordon ramsay, krumpir
Dvaput pečen i punjen krumpir - recept Gordona Ramsayja
foto: Mozaik knjiga; PA/PIXSELL
Ovaj recept za dvaput pečen i punjen krumpir pronašli smo u novoj kuharici Gordona Ramsayja "Umijeće kuhanja kod kuće: Doručak, ručak, večera"

Ideje za svakodnevna fina jela koja možemo bez muke pripremiti kod kuće donosi odlična nova kuharica "Umijeće kuhanja kod kuće: Doručak, ručak, večera" čiji je autor slavni chef Gordon Ramsay. U ovoj kuharici koju je nedavno na hrvatskom objavio Mozaik knjiga nalazi se 120 recepata i savjeta koji svakodnevno kuhanje podižu na profesionalnu razinu.

Krumpir se dvaput peče, a čime se puni?

U ovoj kuharici pronašli smo i ovaj fora recept za zanimljiv i ukusan prilog - dvaput pečen i punjen krumpir. A čime je punjen? E to doznaju u receptu koji donosimo u nastavku...

Dvaput pečen i punjen krumpir može biti odlično vegetarijansko glavno jelo, kojem se može dodati malo naribanog sira. Također, ovo jelo može biti i sjajan prilog složencima poput goveđeg gulaša s okruglicama od loja i senfa.

gordon ramsay goveđi gulaš Možda vas zanima... Odličan goveđi gulaš s potpisom Gordona Ramsayja Recepti

"Često pire krumpir pravim kao u ovom receptu, od pečenog, a ne kuhanog krumpira, jer rezultira prozračnijim i 'krumpirastijim' okusom. A najbolji dio je što ne morate guliti kožu", poručio je o svom receptu za dvaput pečen i punjen krumpir slavni Gordon Ramsay.

Ne gasi ekran dok kuham

Dvaput pečen i punjen krumpir - recept by Gordon Ramsay
20 MIN
pripreme
75 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krumpir 4 kom
  • Kelj 0,75 kom
  • Maslac 4 žlica
  • Morska sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


  2. Operite i posušite krumpire pa ih pecite u pećnici oko 1 sat, odnosno dok se potpuno ne ispeku i postanu hrskavi izvana.


  3. U međuvremenu kratko popržite nasitno narezani kelj na malo maslaca i vode dok ne omekša. Posolite i popaprite i ocijedite višak tekućine.


  4. Prepolovite pečene krumpire. Izvadite meso krumpira i prebacite u zdjelu. Dodajte nekoliko žlica maslaca i promiješajte vilicom.

    Dodajte kelj, dobro promiješajte, kušajte i prilagodite začine ako je potrebno. Možda će vam trebati još jedna žlica maslaca, ovisno o vrsti krumpira koju koristite. 


  5. Pire žlicom prebacite nazad u krumpirove ljuske (malo će viriti van, što je dobro) i poslažite na lim za pečenje. Vratite u pećnicu na 10-15 minuta, dok površina punjenja ne postane zlatne boje i hrskava. Odmah poslužite.


gordon ramsay Možda vas zanima... Zavirili smo u novu kuharicu Gordona Ramsayja "Umijeće kuhanja kod kuće" Najave gordon ramsay Možda vas zanima... Da bira posljednji obrok, Gordon Ramsay odabrao bi... Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.