Ovaj recept za dvaput pečen i punjen krumpir pronašli smo u novoj kuharici Gordona Ramsayja "Umijeće kuhanja kod kuće: Doručak, ručak, večera"
Ideje za svakodnevna fina jela koja možemo bez muke pripremiti kod kuće donosi odlična nova kuharica "Umijeće kuhanja kod kuće: Doručak, ručak, večera" čiji je autor slavni chef Gordon Ramsay. U ovoj kuharici koju je nedavno na hrvatskom objavio Mozaik knjiga nalazi se 120 recepata i savjeta koji svakodnevno kuhanje podižu na profesionalnu razinu.
Krumpir se dvaput peče, a čime se puni?
U ovoj kuharici pronašli smo i ovaj fora recept za zanimljiv i ukusan prilog - dvaput pečen i punjen krumpir. A čime je punjen? E to doznaju u receptu koji donosimo u nastavku...
Dvaput pečen i punjen krumpir može biti odlično vegetarijansko glavno jelo, kojem se može dodati malo naribanog sira. Također, ovo jelo može biti i sjajan prilog složencima poput goveđeg gulaša s okruglicama od loja i senfa.
"Često pire krumpir pravim kao u ovom receptu, od pečenog, a ne kuhanog krumpira, jer rezultira prozračnijim i 'krumpirastijim' okusom. A najbolji dio je što ne morate guliti kožu", poručio je o svom receptu za dvaput pečen i punjen krumpir slavni Gordon Ramsay.
Ne gasi ekran dok kuham
Dvaput pečen i punjen krumpir - recept by Gordon Ramsay
20 MIN
pripreme
75 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
4
kom
Kelj
0,75
kom
Maslac
4
žlica
Morska sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Operite i posušite krumpire pa ih pecite u pećnici oko 1 sat, odnosno dok se potpuno ne ispeku i postanu hrskavi izvana.
U međuvremenu kratko popržite nasitno narezani kelj na malo maslaca i vode dok ne omekša. Posolite i popaprite i ocijedite višak tekućine.
Prepolovite pečene krumpire. Izvadite meso krumpira i prebacite u zdjelu. Dodajte nekoliko žlica maslaca i promiješajte vilicom.
Dodajte kelj, dobro promiješajte, kušajte i prilagodite začine ako je potrebno. Možda će vam trebati još jedna žlica maslaca, ovisno o vrsti krumpira koju koristite.
Pire žlicom prebacite nazad u krumpirove ljuske (malo će viriti van, što je dobro) i poslažite na lim za pečenje. Vratite u pećnicu na 10-15 minuta, dok površina punjenja ne postane zlatne boje i hrskava. Odmah poslužite.