Nema do tjestenine: Tagliatelle s pancetom i parmezanom

Od viška recepata s tjesteninom - sigurno ne boli glava!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 378

Potrebno vam je

  • 12 kriška panceta
  • 0.50 šaka ružmarin
  • 0.50 šaka majčina dušica
  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom pastrnjak
  • 450 g tagliatelle
  • 3 šaka parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Popržite u tavi pancetu i začinsko bilje sa žličicom maslaca oko dvije minute pa dodajte češnjak i pastrnjak. Kuhajte nekoliko minuta dok slanina ne požuti, a pastrnjak omekša.
  2. Skuhajte tagliatelle, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhale. Umiješajte ih u tavu s drugim sastojcima, dodajte preostali maslac, parmezan, malo vode od kuhanja tjestenine i lagano promiješajte da se sve sjedini.

Od viška recepata s tjesteninom - sigurno ne boli glava!

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr