Nezaboravan maslac sa začinskim biljem

Getty Images Aromatizirani maslac s češnjakom i svježim začinskim biljem
Ako još nemaš zalihu aromatiziranog maslaca u hladnjaku, vrijeme je da to promijeniš!
Vidi originalni članak

Domaći aromatizirani maslac nije neka investicija, a poslužit će ti u pripremi brojnih jela. Gotov je za manje od 5 minuta, u hladnjaku može stajati poprilično dugo, a izbor začina lako možeš prilagoditi svom ukusu.

Osim što ga možeš mazati na kruh, slobodno ga dodaj u tjestenine ili kajganu, posluži uz bilo koje meso s roštilja ili steak. 

 

vrijedne zalihe Znamo kako možeš pravilno zamrznuti maslac

 

Maslac sa začinskim biljem

Sastojci:

  • 8 žlica omekšalog maslaca
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 2 žličice nasjeckanog ružmarina
  • 2 žličice naribane limunove korice

Postupak:

  1. Najprije sitno nasjeckaj češnjak i začine i naribaj limunovu koricu.
  2. Sve sastojke pomiješaj u jednoj posudi i miksaj dok se ne sjedine.
  3. Prebaci aromatizirani maslac na plastičnu foliju i oblikuj valjak. Čvrsto omotaj i zagladi pa stavi u hladnjak na najmanje 3 sata.

Aromatizirani maslac možeš čuvati mjesec dana dobro zapakiran u hladnjaku ili do tri mjeseca u zamrzivaču. 

 

kuharski trikovi Kako pripremiti smeđi maslac

 

Posjeti Gastro.hr