Recepti Prilog 22. listopada 2025.

Nezaboravan aromatizirani maslac sa začinskim biljem

Prilog
10 MIN
0 MIN
16
JEDNOSTAVNO
aromatizirani maslac
Aromatizirani maslac
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ako još nemaš zalihu aromatiziranog maslaca u hladnjaku, vrijeme je da to promijeniš! Imamo odličan recept!

Domaći aromatizirani maslac nije neka investicija, a poslužit će ti u pripremi brojnih jela. Gotov je za manje od 5 minuta, u hladnjaku može stajati poprilično dugo, a izbor začina lako možeš prilagoditi svom ukusu.

Osim što aromatizirani maslac možeš mazati na kruh, slobodno ga dodaj u tjestenine ili kajganu, posluži uz bilo koje meso s roštilja ili steak. Recept za aromatizirani maslac je u nastavku!

aromatizirani maslac Možda vas zanima... Aromatizirani maslac pravi je hit! Postoji i slatka verzija! Špajza

 | Author: Getty Images Steak s aromatiziranim maslacem foto: Getty Images

Ne gasi ekran dok kuham

Maslac aromatiziran začinskim biljem
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 8 žlica
  • Češnjak 4 režanj
  • Sol 1 žličica
  • Listići svježeg peršina 1 žličica
  • Timijan 1 žličica
  • Ružmarin 2 žličica
  • Limunova korica 2 žličica
Postupak
  1. Sitno nasjeckaj češnjak i začine i naribaj limunovu koricu.


  2. Sve sastojke, uključujući omekšali maslac, pomiješaj u jednoj posudi i miksaj dok se ne sjedine.


  3. Prebaci aromatizirani maslac na plastičnu foliju i oblikuj valjak. Čvrsto omotaj i zagladi pa stavi u hladnjak na najmanje 3 sata.


Aromatizirani maslac možeš čuvati mjesec dana dobro zapakiran u hladnjaku ili do 3 mjeseca u zamrzivaču
@finimini.podravka Mala škola kako štapićima jesti Noodlese za pravi doživljaj Dalekog istoka 🍜😉 #finimini #podravka #noodles #ramen #dalekiistok #kina #japan ♬ original sound - Fini-Mini

Još malo o maslacu...

Smeđi maslac Možda vas zanima... Kako pripremiti smeđi maslac Špajza maslac Možda vas zanima... Kako pravilno zamrznuti maslac Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.