gastro postao
Ako još nemaš zalihu aromatiziranog maslaca u hladnjaku, vrijeme je da to promijeniš!
Domaći aromatizirani maslac nije neka investicija, a poslužit će ti u pripremi brojnih jela. Gotov je za manje od 5 minuta, u hladnjaku može stajati poprilično dugo, a izbor začina lako možeš prilagoditi svom ukusu.
Osim što ga možeš mazati na kruh, slobodno ga dodaj u tjestenine ili kajganu, posluži uz bilo koje meso s roštilja ili steak.
Maslac sa začinskim biljem
Sastojci:
- 8 žlica omekšalog maslaca
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- 1 žličica nasjeckanog timijana
- 2 žličice nasjeckanog ružmarina
- 2 žličice naribane limunove korice
Postupak:
- Najprije sitno nasjeckaj češnjak i začine i naribaj limunovu koricu.
- Sve sastojke pomiješaj u jednoj posudi i miksaj dok se ne sjedine.
- Prebaci aromatizirani maslac na plastičnu foliju i oblikuj valjak. Čvrsto omotaj i zagladi pa stavi u hladnjak na najmanje 3 sata.
Aromatizirani maslac možeš čuvati mjesec dana dobro zapakiran u hladnjaku ili do tri mjeseca u zamrzivaču.