Novo i drugačije: Hamburgeri s rižom umjesto peciva

Thinkstock
Vrijeme je za nešto drugačije. Kako standardno jelo poput hamburgera pretvoriti u nešto novo i zanimljivo?
Vidi originalni članak

Svi mi volimo burgere, mesne, riblje, povrtne... kombinacija je nebrojeno i treba ih biti. A jeste li se možda sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo? 

Klasično hambi pecivo zamijeniti kuhanom rižom oblikovanom u pecivo. Upravo su ovakvi burgeri idealan način za iskoristiti ostatke od riže od prethodnog dana. Najbolje od svega, pripremaju se super jednostavno. Možete se i poigrati sa sastojcima za burgere, pustite mašti na volju i stavite svoj omljeni umak i povrće.

 

foodgasm Može i bez mesa: Tri najbolja vege burgera

 

Brewbites, Zagreb 10 recepata za najbolje burgere na svijetu

 

Potrebno vam je:

Za rižino pecivo:

  • 2 šalice kuhane riže
  • 1 žlica ulja

 
Za burger:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1/2 crvenog luka, sitno sjeckanog
  • 1/2 šalice Panko mrvica
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • svježe mljeveni papar

Punjenje:

  • 1 šalica umaka od govedine ili umak po želji
  • 3 pržena jaja
  • 1/3 šalice mladog luka sitno nasjeckanog

Priprema:

  1. Od skuhane i dobro ohlađene riže oblikujte peciva. Ova količina je dovoljna za 3 burgera (6 polovica).
  2. U tavi na ulju na srednje jakoj vatri popržite pecivo dok ne dobije lijepu zlatnu bolju. Stavite ih sa strane na papirnatom ručniku. 
  3. Dok se pecivo hladi, pomiješajte sastojke za burger te podijelite na 3 dijela. 
  4. Zagrijte ulje na tavi. Pecite burgere, prvo 3 minute s jedne strane, zatim 6 minuta s druge. 
  5. Sada vam samo preostaje posložiti burgere. Na rižino pecivo stavite burger, zatim umak pa pržena jaja i mladi luk.

Vaš rižin burger je spreman!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr