Svi mi volimo burgere, mesne, riblje, povrtne... kombinacija je nebrojeno i treba ih biti. A jeste li se možda sjetili umjesto peciva upotrijebiti nešto drugo?
Klasično hambi pecivo zamijeniti kuhanom rižom oblikovanom u pecivo. Upravo su ovakvi burgeri idealan način za iskoristiti ostatke od riže od prethodnog dana. Najbolje od svega, pripremaju se super jednostavno. Možete se i poigrati sa sastojcima za burgere, pustite mašti na volju i stavite svoj omljeni umak i povrće.
Potrebno vam je:
Za rižino pecivo:
- 2 šalice kuhane riže
- 1 žlica ulja
Za burger:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1/2 crvenog luka, sitno sjeckanog
- 1/2 šalice Panko mrvica
- 1 jaje
- prstohvat soli
- svježe mljeveni papar
Punjenje:
- 1 šalica umaka od govedine ili umak po želji
- 3 pržena jaja
- 1/3 šalice mladog luka sitno nasjeckanog
Priprema:
- Od skuhane i dobro ohlađene riže oblikujte peciva. Ova količina je dovoljna za 3 burgera (6 polovica).
- U tavi na ulju na srednje jakoj vatri popržite pecivo dok ne dobije lijepu zlatnu bolju. Stavite ih sa strane na papirnatom ručniku.
- Dok se pecivo hladi, pomiješajte sastojke za burger te podijelite na 3 dijela.
- Zagrijte ulje na tavi. Pecite burgere, prvo 3 minute s jedne strane, zatim 6 minuta s druge.
- Sada vam samo preostaje posložiti burgere. Na rižino pecivo stavite burger, zatim umak pa pržena jaja i mladi luk.
Vaš rižin burger je spreman!
Dobar tek!