Kolumne 2598 prikaza 11. svibnja 2018.

Može i bez mesa: Tri najbolja vege burgera

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vegeljupci, pozor, imamo za vas recepte za najbolje vege burgere od jednostavnih sastojaka koje, sigurno, imate kod kuće.

Povrće je odličan izvor proteina, a neki od ovih burgera su ukusniji od onih mesnih. Ne vjerujete? Probajte ove recepte, oduševit će i najveće ljubitelje mesa.

 

Možda vas zanima... Pet marinada za roštilj koje trebate znati Recepti

 

Možda vas zanima... Proljetna piletina iz pećnice s povrćem Recepti

 

1. Vege burger od gljiva

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 200 g šampinjona, nasjeckanih
  • 1 crveni luk, nasjeckani,
  • 100 g crvenog graha iz konzerve
  • 2 žličice ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Na ulju popržite ulje i šampinjone. Dodajte soli i papra.
  2. Omekšalim gljivama dodajte grah i kratko popržite.
  3. Smjesu prebacite u blender i blendajte dok se ne usitne svi sastojci.
  4. Formirajte smjesu u pljeskavice i pecite ih na ulju ili grillu, 2 minute sa svake strane.

2.  Burgeri od crnog graha

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 crveni luk
  • 300 g crnog graha iz konzerve
  • 2 fete kruha, izmrvljene
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 3 žlice brašna
  • ulje za prženje (ako nećete koristiti grill)

Priprema:

  1. Luk popržite na ulju dok ne postane mekan.
  2. U posebnoj posudi vilicom usitnite grah u pire. Pireu dodajte luk, kruh, sol, papar i češnjak. Dodajte jednu žlicu brašna i dobro umijesite.
  3. Ako možete formirati pljeskavicu, ne trebate dodavati više brašna. Pecite pljeskavicu na ulju 3 minute sa svake strane. 

3.  Burger od Portabello gljiva

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 4 veće Portabello gljive
  • 1 luk
  • sol, papar
  • 1 žličica timijana

Priprema:

  1. Ovo je najjednostavniji burger pošto jedino morate dobro pripremiti gljive. Gljivama uklonite stapke i pecite ih u komadu na ulju. Kada su gljive gotove, izvadite ih na papirnati ručnik.
  2. Na istoj tavi popržite luk sa soli, paprom i timijanom. Prženim lukom punite gljive.
  3. Punjene Portobello gljive složite u burger pecivo i uživajte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.