Tjestenina s pestom od brokule - brza opcija za ručak

SHUTTERSTOCK Tjestenina s pestom od brokule
Odlična verzija tjestenine za jednostavan i brz ručak ili večeru!
Vidi originalni članak

Tjestenina je uvijek dobra ideja, pogotovo ako je u kombinaciji parmezan. U ovom receptu možeš pronaći i brokulu i češnjak, od kojih ćeš dobiti odličan 'lažni' pesto.

Za ovo jednostavno jelo trebat ćeš izdvojiti između 15 i 30 minuta, zajedno s pripremom, a količina namirnica dovoljna je za četiri serviranja. 

 

Sanjat ćeš ju 'Aglio e olio' tjestenina s prokulicama Sweet 'n' Salty Ne može brže: Tjestenina s povrćem iz pećnice

 

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 350 g cvjetova brokule
  • 30 g svježih listova bosiljka
  • 30 g sitno naribanoga parmezana
  • ½  sitno nasjeckanog češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol, papar

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhaj u velikoj zdjeli kipuće slane vode prema uputama na pakiranju.
  2. U međuvremenu, brokulu pripremi kuhanjem na paru, oko šest minuta, odnosno dok lagano ne omekša.
  3. Brokulu stavi u blender, dodaj bosiljak, parmezan, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok i uključi ga da se svi sastojci međusobno pomiješaju. Probaj dobivenu smjesu i začini ju solju i paprom po želji.
  4. Ocijedi tjesteninu, stavi ju u posudu i preko nje stavi dobiveni pesto od brokule. Sve dobro promiješaj pa posluži uz parmezan. Dobar tek!

 

DOBAR TEK! Odličan pesto od kelja i bučinih sjemenki La Vie Shobaine Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule

Posjeti Gastro.hr