Od ostatka pire krumpira napravi krem juhu

Shutterstock
Nerijetko se dogodi da pretjeramo u pripremi hrane za obiteljski ručak i onda se danima opterećujemo s prenamjenom ostataka. Najmanje brinemo kada ostane pire krumpira jer ga sljedeći dan možemo zapeći, pretvoriti u krokete ili juhu.
Vidi originalni članak

Juha od pire krumpira i poriluka brzo je gotova i odlična je za lijene, beskrajno duge siječanjske dane. Osim što ručak možeš pripremiti za 15 minuta, i to u blenderu, nećeš morati žaliti nad bačenom hranom. 

Posluži toplu juhu uz žlicu kiselog vrhnja, krutone, malo nasjeckanog vlasca ili komadiće zapečene slanine. 

 

zalogaj za 5! Brzi i ukusni popečci od krumpira i poriluka

 

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 velika poriluka (samo bijeli dio)
  • 150 g nasjeckanog luka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 700 g pire krumpira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 6 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

 

Obavezno isprobajte Četiri verzije pire krumpira Mary Berry

 

Priprema:

  1. Zagrij ulje pa dodaj nasjeckani luk i poriluk. Posoli, popapri i pirjaj desetak minuta. Potom prebaci u blender, dodaj temeljac i pire i izblendaj u glatku smjesu.
  2. Vrati juhu u tavu pa umiješaj vrhnje za kuhanje i zagrij.
  3. Posluži uz žlicu kiselog vrhnja i malo nasjeckanog vlasca.

Dobar tek!

 

Kremasti prilog Odličan pire od cvjetače i pečenog češnjaka

 

Posjeti Gastro.hr