Omlet u pecivu - kad nemaš vremena sjesti i jesti

Shutterstock
Ne moramo nikom opisivati užurbana jutra tijekom radnog dijela tjedna. Ne znaš za sebe, spremap se navrat-nanos, ne stineš ništa, a onda taman na pola puta do posla ogladniš... i moraš u pekarnicu.
Vidi originalni članak

Jaja su za mnoge omiljena namirnica kada je u pitanju doručak, ali jednako i drugi obroci u danu. Dodatni je plus to što su zdrava i hranjiva, pa će te doručak s jajima zdravo zasititi. A nije zgoreg ni to što se mogu pripremiti na stvarno puno načina i u puno kombinacija. Za ova užurbana jutra, imamo posebnu preporuku - omlet u pecivu. 

Ako obožavaš jaja, ali nemaš vremena sjesti i pojesti ih u miru, ovo je odličan recept za tebe. Još ako imaš nekog tko ti je voljan pripremiti taj omlet dok se ti spremaš i izlijevaš kavu u sebe... Eh, dobro, nećemo pretjerivati! Omlet u pecivu zahtijeva koju minutu, ali rezultat je uistinu slasan obrok! 

Možeš ga pripremiti i samo od jaja, bez dodataka, pa ga takvog ubaciti u pecivo, a možeš i po ovom našem receptu. Omlet u pecivu može biti samo bolji na ovaj način, ali i ako ga pripremiš po svom, bit će jednako zdrav i zasitan. 

 

Ponedjeljak... Divno jutro: Najbrža peciva za najslađi doručak idealan brunch Jaja s jogurtom i čilijem po receptu Yotama Ottolenghija

Omlet u pecivu prema ovom našem prijedlogu 'zanimljivim' možeš učiniti tako da kombiniraš različite paprike u boji i tako dobiješ šareni, ali nutritivni doručak u kojem ćeš moći uživati i na putu. Svega 10 minuta trebat će ti za njegovu pripremu, ako govorimo o kupovnom pecivu ili ranije pripravljenom fantastičnom, domaćem pecivu

 

Omlet u pecivu

Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • 1 paprika, nasjeckana
  • 1/2 luka, nasjeckanog
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • listić sira ili naribani sir
  • sol, papar
  • pecivo
  • dodaci po želji: zelena salata, rajčica, losos...

Priprema:

  1. Dodaj jednu žlicu maslaca u tavu te ju stavi na srednje jaku vatru. Kada se rastopi, dodaj luk i papriku. Dinstaj otprilike dvije do tri minute, a potom ih izvadi na tanjur sa strane.
  2. U posebnoj zdjeli umuti jaja, mlijeko, sol i papar po ukusu. Dodaj drugu žlicu maslaca u tavu, a kada se rastopi ulij jaja u tavu.
  3. Lagano poguraj tanje, vanjske dijelove omleta prema unutra kako bi ostatak nepečenih jaja došao do vruće površine tave.
  4. Kada se površina omleta zgusne te nema vidljivih tekućih jaja, u sredinu omleta dodaj papriku i luk te ih prekrij jednim listićem sira ili naribanim sirom. Preklopi omlet te ga ubaci u pecivo. Po želji dodaj još dodataka. 

 

Dobar tek!

 

ukusnije ne može Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom comfort food Hrskave lađice od kruha s jajima i sirom

 

Posjeti Gastro.hr