Recepti 20. veljače 2020.

Omlet u pecivu za sve koji nemaju vremena sjesti i jesti

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept idealan za doručak u hodu!

Jaja su za mnoge omiljena namirnica kada je u pitanju doručak. Ako ih obožavaš, ali često nemaš vremena za sjesti i pojesti ih u miru - ovo je odličan recept za tebe.

 

peciva Možda vas zanima... Divno jutro: Najbrža peciva za najslađi doručak Recepti Možda vas zanima... Jaja s jogurtom i čilijem po receptu Yotama Ottolenghija Recepti

 

Omlet u pecivu rješenje je koje si tražila, a 'zanimljivim' ga možeš učiniti tako da kombiniraš različite paprike u boji i tako dobiješ šareni, ali nutritivni doručak u kojem ćeš moći uživati i na putu. Svega 10 minuta trebat će ti za njegovu pripremu, ako govorimo o kupovnom pecivu ili ranije pripravljenom fantastičnom, domaćem pecivu

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

 

Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • 1 paprika, nasjeckana
  • 1/2 luka, nasjeckanog
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • listić sira ili naribani sir
  • sol, papar
  • pecivo
  • dodaci po želji: zelena salata, paradajz, losos...

Priprema:

  1. Dodaj jednu žlicu maslaca u tavu te ju stavi na srednje jaku vatru. Kada se rastopi, dodaj luk i papriku. Dinstaj otprilike dvije do tri minute, a potom ih izvadi na tanjur sa strane.
  2. U posebnoj zdjeli umuti jaja, mlijeko, sol i papar po ukusu. Dodaj drugu žlicu maslaca u tavu, a kada se rastopi ulij jaja u tavu.
  3. Lagano poguraj tanje, vanjske dijelove omleta prema unutra kako bi ostatak nepečenih jaja došao do vruće površine tave.
  4. Kada se površina omleta zgusne te nema vidljivih tekućih jaja, u sredinu omleta dodaj papriku i luk te ih prekrij jednim listićem sira ili naribanim sirom. Preklopi omlet te ga ubaci u pecivo. Po želji dodaj još dodataka. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom Recepti Možda vas zanima... Baguette brodić od sira i jaja Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.