Hrskavi oslić u omotaču od palente i začina

Getty Images
Brza i jednostavna priprema stvorena je za opuštajući petak, a hrskavo paniranje koji donosi palenta u spoju s ribom, oduševit će vas kao niti jedan do sada.
Vidi originalni članak

Ovaj brz i ukusan ručak idealan je za početak vikenda i uživanje petkom. Dodajte mu prilog poput prženih ili pečenih krumpirića, kuhanog krumpira s blitvom ili špinatom ili tek kakav dobar umak na bazi grčkog umaka ili pak tartar. 

 

Slasne ideje! Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe

 

Paniranu ribu možete ubaciti i u peciva, dodati sezonsku salatu, topljivi sir, pa uživati u slasnim burgerima.

Osim oslića, ovako možete pripremiti i drugu ribu po želji. Losos se savršeno slaže s palentom, dok začine birajte po samo svom ukusu. 

 

Savršen riblji petak Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem

riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

 

Potrebno vam je:

  • 100 g palente
  • 800 g oslića
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Korica jednog limuna
  • Ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte sve sastojke osim ribe.
  2. Premažite filete uljem pa ih uvaljajte u suhe sastojke. 
  3. Pecite u posudi za pečenje na 200°c oko 20 minuta do pola sata, ovisno o veličini fileta. Ribu možete i pržiti u ulju. U tom slučaju pustite da poprimi boju i hrskavu koricu pa je poslužite toplu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr