Osso bucco alla milanese

Thinkstock
Talijanski specijalitet za nezaboravno slasnu zimu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 4 kom goveđa koljenica
  • 500 ml pasirana rajčica (passata)
  • 125 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • celer, korijen

Priprema

  1. Začinite koljenice i uvaljajte ih u brašno. Zapecite meso s obje strane. ulijte vino i prokuhajte dvije minute.
  2. Dodajte rajčice, luk i celer. Pecite 1,5- 2 sata na 150°c dok se meso ne počne odvajati od kosti.

Talijanski specijalitet za nezaboravno slasnu zimu

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr