Ostalo ti je purice? Napravi rižoto od purice i kelja

Thinkstock
Ostalo ti je purice od božićnog ručka? Imamo super ideju kako je iskoristiti.
Vidi originalni članak

Super jednostavni i super brzi recept za današnji ručak za koji možeš iskoristiti ostatke pečene purice. Ako ti je blagdanska purica već pomalo prisjela, ovo je odličan način da ne baciš meso, a napravi potpuni zaokret u jelovniku!

Dodaj malo zdravog kelja i riže i uživaj u ovom ukusnom i zdravom obroku.

 

maxyama Aromatična blagdanska purica s narančom

 

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • Maslac 
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 350 g Arborio riže za rižoto
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 l pilećeg/povrtnog temeljca
  • 500 g kelja
  • Naribana korica i sok jednog limuna
  • 200 g pečene puretine, sitno narezane
  • 100 g naribanog parmezana

 

mnoštvo ideja Najslasniji blagdani - od purice do mesnih rolada


Priprema:

  1. Zagrijati ulje i malo maslaca te popržiti luk dok ne omekša. Dodati češnjak te ga kratko popržiti. Staviti rižu i pojačati temperaturu te miješati neprestano oko minutu. Uliti vino i miješati dok se vino ne upije u rižu. Posoliti/popapriti po želji
  2. Temeljac dodavati postupno, otprilike po 200 ml, kada se upije doliti sljedećih 200 ml i tako dok se ne potroši sav temeljac.
  3. U zakuhanoj vodi blanširati kelj (otprilike 2 minute), izvaditi ga i politi hladnom vodom te ocijediti. 
  4. Kada je sav temeljac skuhan i riža je gotova, umiješati limunov sok, koricu, kelj i puricu i sve dobro promiješati.
  5. Poslužiti toplo s malo naribanog parmezana.


Posluži uz sezonsku salatu i uživaj! 
 

Posjeti Gastro.hr