Otjerajte zimu: Vruća čokolada s bademima

Stockfood
Otjerajte hladne jesenske dane finom, aromatičnom vrućom čokoladom...
Vidi originalni članak

Hladni dani sve su učestaliji, a najbolji način da ih zagrijete jest fina, topla slastica. Skuhajte ovu super jednostavnu vruću čokoladu, začinite je amarettom, a zatim, da biste uživali još više, poslužite uz kekse od badema. 

Za dodatnu aromu, umjesto kravljeg, upotrijebiti možete i bademovo mlijeko.

Kako biste napravili najslasnije domaće keksiće, donosimo vam nekoliko već isprobanih ideja.

 

UZ ČAJ Jesenski kolačići s bademima i narančom

MLJAC Slatko-slani keksići od pet sastojaka

Hrskavi slatkiš Domaće napolitanke s kremom od badema

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g mliječne čokolade
  • 2 male žličice šećera u prahu
  • 30 g kakaa u prahu
  • 3 žličice likera od badema, amaretta
  • Bademi
  • Keksi s aromom amaretta

Priprema:

  1. Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte uz neprekidno miješanje.
  2. U vrelu mješavinu dodajte čokoladu, šećer u prahu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
  3. U svaku od ugrijanih čaša ulijte žlicu bademova likera pa čokoladnu mješavinu.
  4. Preostalo slatko vrhnje istucite, stavite na vrh i pospite prženim bademima.
  5. Poslužite s bademovim kolačićima.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr