Novo slatko otkriće: Šljive u šlafroku

Thinkstock Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati.
Šljive se kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za drugi dio ljeta
Vidi originalni članak

Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.

Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju. 

Šljive u šlafroku

Sastojci:

  • 1 kg šljiva
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml mineralne vode
  • 500 g brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1/2 žlice vanilin šećera
  • ulje

Postupak:

  1. Oprane šljive prepolovi i izvadi im koštice. Istuci jaja pa im dodaj mlijeko, mineralnu vodu i šećer. Dodaj brašno i zamijesi gusto tijesto.
  2. Zagrij malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umači u smjesu i stavljaj u ulje. Prži dok ne porumene s obiju strana. Ocijedi šljive od masnoće na papirnatom ručniku.
  3. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu i vanilin šećerom.

 

Probaj i ove recepte sa šljivama...

 

50 shades of hunger Vrijeme je da isprobate izvrnuti kolač od šljiva Pregacha Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje gotov za tren Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač brzo i jednostavno Za prste polizati: Brzi mrvičasti kolač od šljiva

 

Posjeti Gastro.hr