Recepti Desert 17. kolovoza 2024.

OVO MORAŠ PROBATI Prefine šljive u šlafroku

Desert
29 MIN
25 MIN
8
SREDNJE
Šljive-u-šlafroku
Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati.
foto: Thinkstock
Šljive se odlično kombiniraju s raznim tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima, knedlama te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za drugi dio ljeta

Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu fine poslastice od šljiva. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.

Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju. 

 | Author: Lumn/Pexels Šljive foto: Lumn/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Šljive u šlafroku
29 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Šljive 1 kg
  • Mlijeko 250 ml
  • Mineralna voda 250 ml
  • Jaje 3 kom
  • Brašno 500 g
  • Šećer 2 žlica
  • Šećer u prahu 1 žlica
  • Vanilin šećer 1 žlica
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Oprane šljive prepolovi i izvadi im koštice. Istuci jaja pa im dodaj mlijeko, mineralnu vodu i šećer. Dodaj brašno i zamijesi gusto tijesto.


  2. Zagrij malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umači u smjesu i stavljaj u ulje. Prži dok ne porumene s obiju strana. Ocijedi šljive od masnoće na papirnatom ručniku.


  3. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu i vanilin šećerom.


Okus ove divne slastice možeš lako poboljšati ako u tijesto ili posip od šećera dodaš malo cimeta.

Probaj i ove recepte sa šljivama...

Možda vas zanima... Vrijeme je da isprobate izvrnuti kolač od šljiva Kolumne sladoled od šljiva Možda vas zanima... Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje Recepti Možda vas zanima... Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.