Recepti 5195 prikaza 02. rujna 2019.

Otkriće: Jeste li probali šljive u šlafroku?

Šljive-u-šlafroku
Thinkstock

Powered by:

Šljive se kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za kraj ljeta

Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.

Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se spreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju. 

 

 

Možda vas zanima... Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje Kolumne

 

 

Možda vas zanima... Vrijeme je da isprobate izvrnuti kolač od šljiva Kolumne

 

 

Potrebno vam je:

  • 1000 g šljiva
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml mineralne vode
  • 500 g brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1/2 žlice vanilin šećera
  • Ulje

Priprema:

  1. Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Istucite jaja pa im dodajte mlijeko, mineralnu i šećer. dodajte brašno i zamijesite gusto tijesto.
  2. Zagrijte malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umačite u smjesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obiju strana. Ocijedite šljive na papirnatom ručniku.
  3. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.