Recepti 19. kolovoza 2023.

Novo slatko otkriće: Šljive u šlafroku

Šljive-u-šlafroku
Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Šljive se kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za drugi dio ljeta

Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.

Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju. 

 | Author: Lumn/Pexels Šljive foto: Lumn/Pexels

Šljive u šlafroku

Sastojci:

  • 1 kg šljiva
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml mineralne vode
  • 500 g brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1/2 žlice vanilin šećera
  • ulje

Postupak:

  1. Oprane šljive prepolovi i izvadi im koštice. Istuci jaja pa im dodaj mlijeko, mineralnu vodu i šećer. Dodaj brašno i zamijesi gusto tijesto.
  2. Zagrij malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umači u smjesu i stavljaj u ulje. Prži dok ne porumene s obiju strana. Ocijedi šljive od masnoće na papirnatom ručniku.
  3. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu i vanilin šećerom.

 

Probaj i ove recepte sa šljivama...

 

Možda vas zanima... Vrijeme je da isprobate izvrnuti kolač od šljiva Kolumne sladoled od šljiva Možda vas zanima... Domaći sladoled od šljiva - super brzo slatko osvježenje Recepti Možda vas zanima... Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač Recepti crumble od šljiva Možda vas zanima... Crumble od šljiva za prste polizati Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.