Recepti 17. rujna 2020.

Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana osnova brza je i jednostavna za izradu, a jedini dio na kojem ćeš se morati malo strpjeti je za vrijeme njegova pečenja.

Clafoutis je sjajan desert i izvrstan način za korištenje svježeg voća poput šljiva. Njihova crvenkasto-ljubičasta boja, popraćena slatkoćom i zamamnim mirisom, savršen je dodatak ovom kolaču.

 

clafoutis Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama Recepti

 

Jednom kada bude gotov, posluži ga ohlađenog, pospi ga šećerom u prahu, a uz njega po želji dodaj i kuglicu sladoleda. Pripremi se na to da ćeš i tanjur oblizivati jednom kada kolač nestane s njega!

Sastojci za punjenje:

  • 450 g šljiva
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Sastojci za tijesto:

  • 120 mL vrhnja za šlag
  • 470 mL mlijeka
  • 2 jaja
  • 70 g šećera
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Pripremi voće: Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Šljive operi i osuši. Prereži svaku na pola. Možeš ih ostaviti tako narezane ili možeš svaku polovicu prerezati na još dva ili tri dijela, po želji.
  2. Pripremi tijesto: Sve preostale sastojke stavi u procesor za hranu. Izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu te dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Složi clafoutis: Premaži kalup za pečenje maslacem. U njega rasporedi šljive po želji. Pospi ih šećerom. Lagano prelij tijesto preko šljiva.
  4. Peci u zagrijanoj pećnici oko 35 do 40 minuta. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se potpuno ohladi.
  5. Posluži samostalno ili ga prije posluživanja pospi šećerom u prahu. Također, uz njega dodati možeš i kuglicu sladoleda.

U slast!

 

Možda vas zanima... Clafoutis s kruškama - tako jednostavno i tako fino Recepti Možda vas zanima... Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.