Recepti 24. rujna 2019.

Clafoutis s kruškama - tako jednostavno i tako fino

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jesenski clafoutis s kruškama nevjerojatan je i kao desert i kao doručak...

Clafoutis je vrlo jednostavan i brz kolač koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u Francuskoj u 19. stoljeću. Možeš ga pripremiti od raznog voća poput borovnica, malina, višanja... a mi ti donosimo recept za clafoutis s kruškama. 

Ova divna jesenska poslastica od krušaka gotova je u manje od sat vremena. Sve što trebaš je pripremiti jednostavnu smjesu i nasjeckati kruške. Posložiti ih u kalup i ispeći do zlatne boje. Kada je gotov, pospi ga šećerom u prahu i posluži uz žlicu tučenog slatkog vrhnja. Jednostavno i fino, bolje ne može.

 

clafoutis Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama Recepti

 

Sastojci:

  • 2 do 3 kruške (čvrste, ali zrele)
  • 3 velika jaja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice ekstrakta badema
  • 1/2 šalice + 3 žlice šećera
  • 1 1/3 šalice mlijeka

* šalica od 2,5 dl

 

Možda vas zanima... Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 190ºC.
  2. Posudu za pečenje premazati maslacem.
  3. Kruške oguliti i narezati na kockice te ih rasporediti u jednom sloju po posudi za pečenje.
  4. U zdjeli pomiješati jaja, brašno, ekstrakt vanilije i badema, 1/2 šalice šećera i mlijeko te miksati dok smjesa ne postane glatka. 
  5. Dobivenu smjesu preliti preko krušaka. Posuti s 3 žlice šećera. 
  6. Clafoutis peći oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. 
  7. Poslužiti ga uz žlicu tučenog slatkog vrhnja.

Uživajte!

 

Možda vas zanima... Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.