Recepti 24. rujna 2019.

Clafoutis s kruškama - tako jednostavno i tako fino

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jesenski clafoutis s kruškama nevjerojatan je i kao desert i kao doručak...

Clafoutis je vrlo jednostavan i brz kolač koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u Francuskoj u 19. stoljeću. Možeš ga pripremiti od raznog voća poput borovnica, malina, višanja... a mi ti donosimo recept za clafoutis s kruškama. 

Ova divna jesenska poslastica od krušaka gotova je u manje od sat vremena. Sve što trebaš je pripremiti jednostavnu smjesu i nasjeckati kruške. Posložiti ih u kalup i ispeći do zlatne boje. Kada je gotov, pospite ga šećerom u prahu i posluži uz žlicu tučenog slatkog vrhnja. Jednostavno i fino, bolje ne može.

 

clafoutis Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama Recepti

 

Sastojci:

  • 2 do 3 kruške (čvrste, ali zrele)
  • 3 velika jaja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice ekstrakta badema
  • 1/2 šalice + 3 žlice šećera
  • 1 1/3 šalice mlijeka

* šalica od 2,5 dl

 

Možda vas zanima... Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 190ºC.
  2. Posudu za pečenje premazati maslacem.
  3. Kruške oguliti i narezati na kockice te ih rasporediti u jednom sloju po posudi za pečenje.
  4. U zdjeli pomiješati jaja, brašno, ekstrakt vanilije i badema, 1/2 šalice šećera i mlijeko te miksati dok smjesa ne postane glatka. 
  5. Dobivenu smjesu preliti preko krušaka. Posuti s 3 žlice šećera. 
  6. Clafoutis peći oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. 
  7. Poslužiti ga uz žlicu tučenog slatkog vrhnja.

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.