Otvorene lazanje s kozicama i tartufima

Jedinstveni mediteranski recept za lazanje i cijenjenih tartufa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 701

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • sol
  • 150 g repovi kozica
  • 0.50 l vino bijelo
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • ulje od tartufa

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od pola kilograma brašna i pet jaja, prstohvata soli te malo maslinova ulja. Kako bi lazanje bile zelene, dodajte malo pirea od bosiljka, rikule i koprive koji ste prije pripremili.
  2. Umijesite da se boje prožmu pa ćete dobiti tijesto nježne zelene boje. Ako želite zelenije, dodajte još malo pirea.
  3. Razvaljajte u fine ploške. Možete koristiti mašinicu za razvlačenje tijesta kako bi listovi bili ravnomjerno debeli.
  4. Skuhajte lazanje, ocijedite te izrežite na kvadratiće 5x5 cm.
  5. Očistite repove kozica i kratko prepržite na maslinovu ulju, podlijte bijelim vinom te pustite da vino iskuha. Dodajte vrhnje za kuhanje, sol, papar te nekoliko kapi ulja od tartufa.

Jedinstveni mediteranski recept za lazanje i cijenjenih tartufa

Izvor Ana Grgić

Posjeti Gastro.hr