gastro postao
Jedinstveni mediteranski recept za lazanje i cijenjenih tartufa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 701
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 5 kom jaje kokošje
- ulje maslinovo
- sol
- 150 g repovi kozica
- 0.50 l vino bijelo
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- svježe mljeveni papar
- ulje od tartufa
Priprema
- Zamijesite tijesto od pola kilograma brašna i pet jaja, prstohvata soli te malo maslinova ulja. Kako bi lazanje bile zelene, dodajte malo pirea od bosiljka, rikule i koprive koji ste prije pripremili.
- Umijesite da se boje prožmu pa ćete dobiti tijesto nježne zelene boje. Ako želite zelenije, dodajte još malo pirea.
- Razvaljajte u fine ploške. Možete koristiti mašinicu za razvlačenje tijesta kako bi listovi bili ravnomjerno debeli.
- Skuhajte lazanje, ocijedite te izrežite na kvadratiće 5x5 cm.
- Očistite repove kozica i kratko prepržite na maslinovu ulju, podlijte bijelim vinom te pustite da vino iskuha. Dodajte vrhnje za kuhanje, sol, papar te nekoliko kapi ulja od tartufa.
Jedinstveni mediteranski recept za lazanje i cijenjenih tartufa
Izvor Ana Grgić