Ovim kremastim špagetima nemoguće je odoljeti

Klaus Nielsen/Pexels Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom odlična su hrana za utjehu
Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom odlično su jelo koje se priprema na brzinu od svega nekoliko sastojaka. Toliko je jednostavno da ga mogu skuhati i potpuni početnici u kuhinji
Vidi originalni članak

Kod kuće imaš malo šampinjona, poriluk, sirni namaz i šunku? I ne znaš kako to spojiti u ukusan obrok? Mi imamo odličnu ideju – kremaste špagete sa šunkom, gljivama i porilukom kojima nitko neće moći odoljeti. Naravno, kad su ti dostupne i neke druge gljive, možeš i njih koristiti u ovom jelu, a dimljenu šunku možeš zamijeniti primjerice domaćom kuhanom šunkom.

 

ručak za ponijeti Pita od piletine i poriluka bit će bogat i slastan ručak

 

Kremaste špagete mogu skuhati i početnici u kuhinji, a njima će, zajedno s pranjem i sjeckanjem povrća, trebati oko pola sata da naprave ovo slasno jelo. Onima vještijima trebat će i manje vremena. Navedene količine dovoljne su za 4 osobe, a jedna porcija ima 384 kalorije.

Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 srednja poriluka, narezana na tanke trakice
  • 200 g šampinjona, narezanih na kriške
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 300 g špageta
  • 140 g krem sira s manje masnoće
  • 85 g dimljene šunke, narezane na komadiće
  • šaka listića svježeg bosiljka
  • 25 g ribanog parmezana

 

korisni savjeti Zašto iskusni chefovi ne peru gljive?

 

Postupak:

  1. Ugrij ulje, na njega stavi poriluk i 2 žlice vode te lagano posoli. Dinstaj poklopljeno oko 5 minuta na srednjoj vatri, odnosno dok poriluk ne omekša.
  2. Dodaj gljive i češnjak, dinstaj još 3 minute.
  3. U međuvremenu, skuhaj špagete prema uputama na pakiranju, ocijedi ih i sačuvaj dio vode u kojoj su se kuhale.
  4. Sirni namaz umiješaj u poriluk i gljive, dodaj vode od kuhanja tjestenine da dobiješ traženu gustoću umaka. Dodaj šunku, bosiljak i parmezan te na kraju u umak umiješaj i kuhane špagete.

 

Stvarno brzo Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom gotova je za čas čarolija okusa Galette s gljivama - savršena za zimski brunch

 

Posjeti Gastro.hr