Recepti 01. veljače 2023.

Ovim kremastim špagetima nemoguće je odoljeti

Kremasti špageti
Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom odlična su hrana za utjehu foto: Klaus Nielsen/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom odlično su jelo koje se priprema na brzinu od svega nekoliko sastojaka. Toliko je jednostavno da ga mogu skuhati i potpuni početnici u kuhinji

Kod kuće imaš malo šampinjona, poriluk, sirni namaz i šunku? I ne znaš kako to spojiti u ukusan obrok? Mi imamo odličnu ideju – kremaste špagete sa šunkom, gljivama i porilukom kojima nitko neće moći odoljeti. Naravno, kad su ti dostupne i neke druge gljive, možeš i njih koristiti u ovom jelu, a dimljenu šunku možeš zamijeniti primjerice domaćom kuhanom šunkom.

 

slana pita s piletinom i povrćem Možda vas zanima... Pita od piletine i poriluka bit će bogat i slastan ručak Recepti

 

Kremaste špagete mogu skuhati i početnici u kuhinji, a njima će, zajedno s pranjem i sjeckanjem povrća, trebati oko pola sata da naprave ovo slasno jelo. Onima vještijima trebat će i manje vremena. Navedene količine dovoljne su za 4 osobe, a jedna porcija ima 384 kalorije.

 | Author: Klaus Nielsen/Pexels Kremaste špagete uistinu je lako pripremiti foto: Klaus Nielsen/Pexels

Kremasti špageti sa šunkom, gljivama i porilukom

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 srednja poriluka, narezana na tanke trakice
  • 200 g šampinjona, narezanih na kriške
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 300 g špageta
  • 140 g krem sira s manje masnoće
  • 85 g dimljene šunke, narezane na komadiće
  • šaka listića svježeg bosiljka
  • 25 g ribanog parmezana

 

gljive, šampinjoni Možda vas zanima... Zašto iskusni chefovi ne peru gljive? Špajza

 

Postupak:

  1. Ugrij ulje, na njega stavi poriluk i 2 žlice vode te lagano posoli. Dinstaj poklopljeno oko 5 minuta na srednjoj vatri, odnosno dok poriluk ne omekša.
  2. Dodaj gljive i češnjak, dinstaj još 3 minute.
  3. U međuvremenu, skuhaj špagete prema uputama na pakiranju, ocijedi ih i sačuvaj dio vode u kojoj su se kuhale.
  4. Sirni namaz umiješaj u poriluk i gljive, dodaj vode od kuhanja tjestenine da dobiješ traženu gustoću umaka. Dodaj šunku, bosiljak i parmezan te na kraju u umak umiješaj i kuhane špagete.

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom gotova je za čas Recepti Galette s gljivama Možda vas zanima... Galette s gljivama - savršena za zimski brunch Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.