Ovo će ti biti najdraži recept za pire krumpir...

SHUTTERSTOCK Pire krumpir s ružmarinom, češnjakom i smeđim maslacem
Pire krumpir će, uz malo truda i koju minutu više, biti apsolutna zvijezda nedjeljnog ručka.
Vidi originalni članak

Tajna savršenog pire krumpira je u mlijeku aromatiziranom češnjakom i ružmarinom te smeđem maslacu. Upravo će maslac ovom prilogu dati posebnu orašastu notu, prikladnu za jesensku sezonu.

 Ovaj recept zahtjeva mrvicu više truda od standardnog pire krumpira, ali svaka će ti se minuta isplatiti.

 

vječno pitanje Treba li zaista podgrijavati pire krumpir - i kako?

 

Sastojci navedeni u nastavku dostatni su za čak 8 porcija, što je idealno za veliki obiteljski ručak. Dobar tek!

Pire krumpir sa smeđim maslacem

Sastojci:

Postupak:

  1. U tavici rastopi maslac na srednje jakoj vatri. Kad primijetiš mjehuriće, kuhaj još otprilike 5 minuta, uz povremeno miješanje. Maslac bi trebalo biti smeđe boje, poput karamela. Makni s vatre pa prelij u drugu posudicu.
  2. U istu tavicu potom izlij 350 ml mlijeka, dodaj glavicu češnjaka prerezanu na pola i grančice ružmarina. Pusti da se kuha na laganoj vatri otprilike pola sata. Povremeno promiješaj!
  3. Za to vrijeme skuhaj krumpir. Oguli ga i nareži na četvrtine pa ga skuhaj u dobro posoljenoj vodi. Trebat će mu otprilike 20 minuta. Ocijedi i vrati u posudu u kojoj se kuhao.
  4. Procijedi mlijeko pa ga dodaj u krumpir i izradi pire. Dobro posoli i popapri pa promiješaj. 
  5. Serviraj pire u velikoj posudi, preliven smeđim maslacem. 

 

neobična kombinacija Cimet i krumpiri? Isprobaj ovu odličnu kombinaciju Brzo i jednostavno Salata od kelja i krumpira gotova je za 15 minuta

 

Posjeti Gastro.hr