Podgrijavanje pire krumpira nije jednostavno u smislu da ga samo gurneš u mikrovalnu pećnicu i to je to - posao gotov. Poput ostalih škrobnih jela koja se rade s mliječnim proizvodima, pire krumpir može postati suh i ljepljiv ako se podgrijava prebrzo i na prevelikoj temperaturi.
Stoga, za najbolje rezultate preskoči mikrovalnu pećnicu. Velika vrućina izvlači vlagu iz pire krumpira i krajnji rezultat neće biti dobar. Sljedećeg ga puta pokušaj podgrijati u pećnici!
Najbolji način za zagrijavanje pire krumpira
Kada je u pitanju općenito podgrijavanje namirnica, The Kitchn prenosi kako prevladava teorija da ih podgrijavati treba na isti način na koji su i kuhane.
No to ne vrijedi u slučaju pire krumpira. Pokušaš li ga zagrijati na vatri dobit ćeš - zapečeni krumpir. Umjesto toga, upotrijebi pećnicu i polagano ga zagrij za sjajan rezultat.
Kako podgrijati pire krumpir
- Premjesti krumpir u posudu za pečenje: ravnomjerno zagrijavanje krumpira omogućuje brže zagrijavanje uz manje sušenja.
- Dodaj vrhnje i maslac: Više vlage i masti 2 su tajna sastojka za podgrijavanje ostataka pire krumpira. Stoga, dodaj u krumpir jednu žlicu maslaca i 100 grama vrhnja.
- Pokrij pire krumpir i polako ga zagrij: Pokrij posudu za pečenje staklenim poklopcem i stavi ju u pećnicu na 180 stupnjeva na 20-30 minuta.
Je li sigurno podgrijavati pire krumpir?
Za kraj, važno je napomenuti i često pitanju činjenicu je li pire krumpir sigurno podgrijavati ili ne? Savjet i odgovor na to pitanje potražili smo kod nutricionistice Sandre Marić Bulat koja nam je rekla da podgrijani krumpir nije kancerogen niti toksičan.
No njegovim podgrijavanjem dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca, zbog čega ona postaju teže probavljiva i time može stvarati osjećaj težine u želucu kod ljudi s osjetljivim želucem.