Ovo je pet najklikanijih slastica naših blogera u 2020. godini...

Blogeri za missGASTRO
Probrali smo recepte kojima su blogeri osvojili čitatelje u prošloj godini....
Vidi originalni članak

Statistika kaže da naši čitatelji vole tradicionalne slastice, osobito pite, dizana tijesta, kuglofe i rolade. Nije iznenađujuće, budući da smo kolektivno u hrani tražili utjehu. Iz 2020. smo zato izvukli nešto dobro - pet najklikanijih recepata za slastice.

Karpati

Karpate smo, budući da su se čitali i mjesecima nakon objave, očekivali vidjeti na vrhu ovog popisa. Riječ je o desertu koji objedinjuje najbolje od kremšnita, ledenog vjetra i princes krafni, slatkih klasika koji su nerijetko dio nedjeljnog ili blagdanskog jelovnika. 

Recept je pripremio blogerski dvojac Sweety&Spicy.

 

Sweety & Spicy Karpati - divna kombinacija 3 omiljena deserta

 

Orahnjača

Fascinacija dizanim tijesta s nadjevom od oraha i maka nikad neće prestati, to je sigurno. Za dobar je recept zaslužna gastro entuzijastica Matea, autorica Instagram profila Sweet 'n' Salty.

 

sweet 'n' salty by Matea Savršeno prhka orahnjača zvijezda je blagdanskog stola

 

Prigorski cukarini

Recept za cukarinčiće je bloger Darko Kontin pribavio od svoje bake, koja ih je jednostavno zvala "kuhanim i pečenim kolačima". Mogu poprilično dugo stajati na suhom i hladnom, a idealni su za nadolazeće karnevalsko razdoblje. 

 

  darkova web kuharica Prigorski cukarinčići - poslastice iz bakine kuhinje

 

Kukuruzna zlevka

Zlevka je istinski comfort food i očekivano je među top pet najčitanijih recepata naših blogera. Marijana Zlomislić, autorica profila Un Mondo di Sapori, prenijela je izvanredan recept u kojem ima i vanilije i citrusa - kako i priliči sezoni jakni, rukavica i šalova.

 

Un mondo di sapori Odličan recept za pahuljastu kukuruznu zlevku

 

Kuglof od vanilije i svježeg sira

Kuglof, svježi sir i vanilija su ključne riječi za uspjeh, baš kao i standardno dobra prezentacija blogerice La Vie Shobaine. Šećer na kraju je sirup od crvenog grejpa!

 

La Vie Shobaine Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira

 

Jesi li sve isprobala? Pošalji nam fotografije! 

 

Posjeti Gastro.hr