Recepti 04. siječnja 2021.

Ovo je pet najklikanijih slastica naših blogera u 2020. godini...

foto: Blogeri za missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Probrali smo recepte kojima su blogeri osvojili čitatelje u prošloj godini....

Statistika kaže da naši čitatelji vole tradicionalne slastice, osobito pite, dizana tijesta, kuglofe i rolade. Nije iznenađujuće, budući da smo kolektivno u hrani tražili utjehu. Iz 2020. smo zato izvukli nešto dobro - pet najklikanijih recepata za slastice.

Karpati

Karpate smo, budući da su se čitali i mjesecima nakon objave, očekivali vidjeti na vrhu ovog popisa. Riječ je o desertu koji objedinjuje najbolje od kremšnita, ledenog vjetra i princes krafni, slatkih klasika koji su nerijetko dio nedjeljnog ili blagdanskog jelovnika. 

Recept je pripremio blogerski dvojac Sweety&Spicy.

 

Karpati kolač Možda vas zanima... Karpati - divna kombinacija 3 omiljena deserta Recepti

 

Orahnjača

Fascinacija dizanim tijesta s nadjevom od oraha i maka nikad neće prestati, to je sigurno. Za dobar je recept zaslužna gastro entuzijastica Matea, autorica Instagram profila Sweet 'n' Salty.

 

orahnjača Možda vas zanima... Savršeno prhka orahnjača zvijezda je blagdanskog stola Recepti

 

Prigorski cukarini

Recept za cukarinčiće je bloger Darko Kontin pribavio od svoje bake, koja ih je jednostavno zvala "kuhanim i pečenim kolačima". Mogu poprilično dugo stajati na suhom i hladnom, a idealni su za nadolazeće karnevalsko razdoblje. 

 

  Možda vas zanima... Prigorski cukarinčići - poslastice iz bakine kuhinje Kolumne

 

Kukuruzna zlevka

Zlevka je istinski comfort food i očekivano je među top pet najčitanijih recepata naših blogera. Marijana Zlomislić, autorica profila Un Mondo di Sapori, prenijela je izvanredan recept u kojem ima i vanilije i citrusa - kako i priliči sezoni jakni, rukavica i šalova.

 

Možda vas zanima... Odličan recept za pahuljastu kukuruznu zlevku Kolumne

 

Kuglof od vanilije i svježeg sira

Kuglof, svježi sir i vanilija su ključne riječi za uspjeh, baš kao i standardno dobra prezentacija blogerice La Vie Shobaine. Šećer na kraju je sirup od crvenog grejpa!

 

Možda vas zanima... Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira Kolumne

 

Jesi li sve isprobala? Pošalji nam fotografije! 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • OG1 18:50 09. Siječanj 2021.

    Samo jedite te rafinirane šećere...pa ćete se takmičiti u "Život na vagi"