Kolumne Gastrolovci 25. veljače 2022.

Odličan recept za pahuljastu kukuruznu zlevku

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Baci se odmah na posao, nećeš požaliti...

Još prije nekoliko godina dobila sam recept od jedne prijateljice za najprozračniju i najpjenastiju zlevku na koju sam se navukla iste sekunde. Kroz jedan sam je period stalno radila, a sad mi idealno dođe što je prirodno bez glutena pa smo doma svi sretni.

 

Zapečeni štrukli Možda vas zanima... Zapečeni štrukli - za svaku priliku i u svako doba godine Kolumne

 

Inspiraciju potraži na Facebook i Instagram profilu Un Mondo di Sapori!

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g šećera
  • 200 g milerama + 100 g za po vrhu
  • 100 g ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • Prstohvat - dva soli
  • Vanilija (strugana mahuna vanilije ili 1 bourbon vanilin šećer)
  • 2 žlice ruma
  • Ribana korica 1 limuna
  • Ribana korica 1/2 naranče
  • Džem po izboru
  • Šećer u prahu

 

Možda vas zanima... Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Kolumne

 

Priprema:

  1. Žumanjke umuti s pola šećera. Dodaj ulje pa 200 g milerama, zatim rum, vaniliju, ribane korice, prašak za pecivo i brašno. Izmiješaj pjenjačom.
  2. Bjelanjke pjenasto umuti s ostatkom šećera. Pažljivo ih silikonskom špatulom umiješaj u smjesu sa žumanjcima.
  3. Smjesu polako izlij u kalup za torte promjera 24-26 cm obložen papirom za pečenje. Po vrhu rasporedi hrpice milerama i džema.
  4. Peci 50 minuta na 180 stupnjeva (ventilator).

Prije serviranja pospi šećerom u prahu. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.