gastro postao
Baci se odmah na posao, nećeš požaliti...
Još prije nekoliko godina dobila sam recept od jedne prijateljice za najprozračniju i najpjenastiju zlevku na koju sam se navukla iste sekunde. Kroz jedan sam je period stalno radila, a sad mi idealno dođe što je prirodno bez glutena pa smo doma svi sretni.
Inspiraciju potraži na Facebook i Instagram profilu Un Mondo di Sapori!
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g šećera
- 200 g milerama + 100 g za po vrhu
- 100 g ulja
- 10 g praška za pecivo
- Prstohvat - dva soli
- Vanilija (strugana mahuna vanilije ili 1 bourbon vanilin šećer)
- 2 žlice ruma
- Ribana korica 1 limuna
- Ribana korica 1/2 naranče
- Džem po izboru
- Šećer u prahu
Priprema:
- Žumanjke umuti s pola šećera. Dodaj ulje pa 200 g milerama, zatim rum, vaniliju, ribane korice, prašak za pecivo i brašno. Izmiješaj pjenjačom.
- Bjelanjke pjenasto umuti s ostatkom šećera. Pažljivo ih silikonskom špatulom umiješaj u smjesu sa žumanjcima.
- Smjesu polako izlij u kalup za torte promjera 24-26 cm obložen papirom za pečenje. Po vrhu rasporedi hrpice milerama i džema.
- Peci 50 minuta na 180 stupnjeva (ventilator).
Prije serviranja pospi šećerom u prahu. Dobar tek!