Kolumne Gastrolovci 18. srpnja 2020.

Odličan recept za pahuljastu kukuruznu zlevku

Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Baci se odmah na posao, nećeš požaliti...

Još prije nekoliko godina dobila sam recept od jedne prijateljice za najprozračniju i najpjenastiju zlevku na koju sam se navukla iste sekunde. Kroz jedan sam je period stalno radila, a sad mi idealno dođe što je prirodno bez glutena pa smo doma svi sretni.

 

Možda vas zanima... Zapečeni štrukli - za svaku priliku i u svako doba godine Kolumne

 

Inspiraciju potraži na Facebook i Instagram profilu Un Mondo di Sapori!

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g šećera
  • 200 g milerama + 100 g za po vrhu
  • 100 g ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • Prstohvat - dva soli
  • Vanilija (strugana mahuna vanilije ili 1 bourbon vanilin šećer)
  • 2 žlice ruma
  • Ribana korica 1 limuna
  • Ribana korica 1/2 naranče
  • Džem po izboru
  • Šećer u prahu

 

Možda vas zanima... Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Kolumne

 

Priprema:

  1. Žumanjke izmutite s pola šećera. Dodajte ulje pa 200 g milerama, zatim rum, vaniliju, ribane korice, prašak za pecivo i brašno. Izmiješajte pjenjačom.
  2. Bjelanjke pjenasto umutite s ostatkom šećera. Pažljivo silikonskom špatulom umiješajte u smjesu sa žumanjcima.
  3. Smjesu polako izlijte u kalup za torte promjera 24-26 cm obložen papirom za pečenje. Po vrhu rasporedite hrpice milerama i džema.
  4. Pecite 50 minuta na 180 stupnjeva (ventilator).

Prije serviranja pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.