Ovo su naši najdraži recepti za čokoladne kuglice...

Thinkstock
Čokoladne kuglice obično nas asociraju na ostatke biskvita, malo kakaa, rum i kokos. Međutim, ovi slatki zalogajčići imaju puno više potencijala...
Vidi originalni članak

Nemojte nas krivo shvatiti, mi obožavamo klasične kuglice s koksom. Pripremamo ih, bez iznimke, svaki puta kada nam preostane biskvit. Međutim, postoji niz izvrsnih recepata koji su zanemareni jer se na čokoladne kuglice gleda kao na usputnu poslasticu. Uz nekoliko dobrih recepata, postat će zvijezda vašeg stola i omiljeni desert uz popodnevnu šalicu kave. 

 

 

Jasno je kako uz kavu najbolje pristaju kremaste kuglice od kave i tamne čokolade. Bonus je i tanak, hrskav čokoladni pokrov, kao i ugodan aftertaste kave. Smjesa je dovoljna za čak 40 kuglica, koje možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

 

a za desert... Vrhunske čokoladne kuglice s kavom

 

Blogerica Nešto slatko by Katarina pripremila je izvrstan recept za kuglice s narančom i mljevenim lješnjacima. Pratite njene upute i počastite se poslasticama koje su podjednako ukusne kada se rashlade i kad su tople, što znači da možete navaliti čim ih uvaljate u tamni kakao.

 

Nešto slatko by Katarina Neodoljive kuglice od naranče i kakaa - brze, slatke i fine

 

 

Ljubitelji kikiriki maslaca garantirano će uživati u ovim jednostavnim, kremastim kuglicama umočenim u čokoladu. Priprema je kratka, baš kao i popis sastojaka, a u teksturi i okusu kuglica moći ćete uživati tijekom cijelog tjedna. 

 

u slast! Najjednostavnija verzija kuglica od kikiriki maslaca i čokolade

 

Svoje mjesto na ovom popisu apsolutno zaslužuju i kuglice od tamne čokolade i avokada. Najbitnije je da kupite zreli, ukusni avokado, kvalitetnu tamnu čokoladu i pustite ih da se dobro ohlade. Poslužit će kao desert, ali i brzinski jutarnji zalogaj.

 

bez grižnje savjesti Čokoladne kuglice za obožavatelje avokada

 

 

Odaberite recept koji vam najbolje odgovara i uživajte u opuštajućoj pripremi čokoladnih poslastica. 

 

Posjeti Gastro.hr