Recepti 07. svibnja 2019.

Ovo su naši najdraži recepti za čokoladne kuglice...

Čokoladne truffle
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladne kuglice obično nas asociraju na ostatke biskvita, malo kakaa, rum i kokos. Međutim, ovi slatki zalogajčići imaju puno više potencijala...

Nemojte nas krivo shvatiti, mi obožavamo klasične kuglice s koksom. Pripremamo ih, bez iznimke, svaki puta kada nam preostane biskvit. Međutim, postoji niz izvrsnih recepata koji su zanemareni jer se na čokoladne kuglice gleda kao na usputnu poslasticu. Uz nekoliko dobrih recepata, postat će zvijezda vašeg stola i omiljeni desert uz popodnevnu šalicu kave. 

 

čokoladne kuglice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jasno je kako uz kavu najbolje pristaju kremaste kuglice od kave i tamne čokolade. Bonus je i tanak, hrskav čokoladni pokrov, kao i ugodan aftertaste kave. Smjesa je dovoljna za čak 40 kuglica, koje možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

 

Možda vas zanima... Vrhunske čokoladne kuglice s kavom Recepti

 

Blogerica Nešto slatko by Katarina pripremila je izvrstan recept za kuglice s narančom i mljevenim lješnjacima. Pratite njene upute i počastite se poslasticama koje su podjednako ukusne kada se rashlade i kad su tople, što znači da možete navaliti čim ih uvaljate u tamni kakao.

 

Možda vas zanima... Neodoljive kuglice od naranče i kakaa - brze, slatke i fine Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 

Ljubitelji kikiriki maslaca garantirano će uživati u ovim jednostavnim, kremastim kuglicama umočenim u čokoladu. Priprema je kratka, baš kao i popis sastojaka, a u teksturi i okusu kuglica moći ćete uživati tijekom cijelog tjedna. 

 

Možda vas zanima... Najjednostavnija verzija kuglica od kikiriki maslaca i čokolade Recepti

 

Svoje mjesto na ovom popisu apsolutno zaslužuju i kuglice od tamne čokolade i avokada. Najbitnije je da kupite zreli, ukusni avokado, kvalitetnu tamnu čokoladu i pustite ih da se dobro ohlade. Poslužit će kao desert, ali i brzinski jutarnji zalogaj.

 

Možda vas zanima... Čokoladne kuglice za obožavatelje avokada Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Odaberite recept koji vam najbolje odgovara i uživajte u opuštajućoj pripremi čokoladnih poslastica. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.