Kolumne 22. veljače 2019.

Neodoljive kuglice od naranče i kakaa - brze, slatke i fine

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova jednostavna slastica priprema se brzo, ali i nestaje u trenu.

Čokoladne kuglice bit će idealna brza poslastica za nenajavljene goste, ali i zalogajčići stvoreni za one situacije kada baš poželite nešto brzo, fino i slatko. Pomiješajte sastojke, oblikujte kuglice i uživajte u divnom spoju sezonskih okusa.

 

Boem kocke Možda vas zanima... Boem kocke - najslađi slojevi djetinjstva Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Pas à pas recept za čokoladne francuske macaronse Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Biskvit za kuglice:

  • pire od 1 naranče
  • 3 jaja
  • 6 g prašak za pecivo
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g šećera
  • 4 velike žlice kakaa

Postupak pripreme:

  1. Prije svega napravite pire od naranče tako da ju (cijelu, zajedno s korom) stavite kuhati u vodu na pola sata. Nakon pola sata vodu promijenite i ponovo naranču stavite kuhati na pola sata. Kuhanu naranču (zajedno s korom) izblendajte u pire.
  2. U posebnu posudu stavite jaja i miksajte ih zajedno sa šećerom dok ne postanu pjenasta.
  3. U jaja dodajte mljevene lješnjake,prašak za pecivo i kakao pa sve sjedinite.
  4. Na kraju u tu smjesu umiješajte i pire od naranče. Biskvit izlijte u pleh veličine 30x20 cm i pecite ga na 180 stupnjeva/ 30/40 min (napravite test s čačkalicom).
  5. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se prohladi 10-tak minuta, a nakon toga od biskvita odvajajte male količine te ih pomoću
  6. dlanova oblikujte u kuglice.
  7. Svaku dobivenu kuglicu uvaljate u kakao u prahu. U slučaju da vam se biskvit presušio tijekom pečenja, te se kuglice ne mogu lijepo oblikovati u biskvit dodajte malo soka od naranče.
  8. Kuglice možete jesti tople, a možete ih staviti i u hladnjak i uživati u njima nekoliko dana.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.