Kolumne 22. veljače 2019.

Neodoljive kuglice od naranče i kakaa - brze, slatke i fine

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova jednostavna slastica priprema se brzo, ali i nestaje u trenu.

Čokoladne kuglice bit će idealna brza poslastica za nenajavljene goste, ali i zalogajčići stvoreni za one situacije kada baš poželite nešto brzo, fino i slatko. Pomiješajte sastojke, oblikujte kuglice i uživajte u divnom spoju sezonskih okusa.

 

Boem kocke Možda vas zanima... Recept za Boem kocke, omiljeni kolač iz djetinjstva Recepti

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Pas à pas recept za čokoladne francuske macaronse Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Biskvit za kuglice:

  • pire od 1 naranče
  • 3 jaja
  • 6 g prašak za pecivo
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g šećera
  • 4 velike žlice kakaa

Postupak pripreme:

  1. Prije svega napravite pire od naranče tako da ju (cijelu, zajedno s korom) stavite kuhati u vodu na pola sata. Nakon pola sata vodu promijenite i ponovo naranču stavite kuhati na pola sata. Kuhanu naranču (zajedno s korom) izblendajte u pire.
  2. U posebnu posudu stavite jaja i miksajte ih zajedno sa šećerom dok ne postanu pjenasta.
  3. U jaja dodajte mljevene lješnjake,prašak za pecivo i kakao pa sve sjedinite.
  4. Na kraju u tu smjesu umiješajte i pire od naranče. Biskvit izlijte u pleh veličine 30x20 cm i pecite ga na 180 stupnjeva/ 30/40 min (napravite test s čačkalicom).
  5. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se prohladi 10-tak minuta, a nakon toga od biskvita odvajajte male količine te ih pomoću
  6. dlanova oblikujte u kuglice.
  7. Svaku dobivenu kuglicu uvaljate u kakao u prahu. U slučaju da vam se biskvit presušio tijekom pečenja, te se kuglice ne mogu lijepo oblikovati u biskvit dodajte malo soka od naranče.
  8. Kuglice možete jesti tople, a možete ih staviti i u hladnjak i uživati u njima nekoliko dana.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.