gastro postao
Kuglice od avokada i tamne čokolade tope se u ustima...
Ovo je dokaz da zbog čokoladnog deserta ne moraš imati grižnju savjesti, čak i ako si na strogom režimu prehrane i držiš se podalje od slatkog. Najbitnije je da koristiš kvalitetne namirnice, kao što su tamna čokolada s visokim postotkom kakaa te sirovi kakao u prahu.
Umjesto kakaa, kuglice možeš uvaljati u razmrvljene lješnjake, bademe ili pistaciju.
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 1 mali avokado
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema:
- Otopi čokoladu na pari s ekstraktom vanilije i prstohvatom soli.
- Zreli avokado zgnječi vilicom u glatku smjesu i pomiješaj s čokoladom. Stavi u hladnjak na pola sata.
- Oblikuj kuglice, uvaljaj ih u kakao i položi na papir za pečenje.
- Prije posluživanja ih izvadi iz hladnjaka i drži desetak minuta na sobnoj temperaturi.
Uživaj!