Recepti 13. studenoga 2018.

Iz kućne radinosti: Puding od čokolade i avokada

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobar način za konzumaciju avokada jest upravo ovaj – u kombinaciji s kakaom i medom.

Podrijetlom iz Središnje i Južne Amerike, plod kruškolikog oblika tamnozelene ili tamnoljubičaste, do crne kore obično se jede sirov u salatama ili pripravljen kao umak. Meso ovog tropskog voća mekano je i ima teksturu maslaca kojeg može i zamijeniti. Upotrebljavate li sirovi avokado, odmah ga pokapajte sokom limuna kako ne bi promijenio boju.

 

Možda vas zanima... Večera koja će oduševiti obožavatelje avokada Recepti

 

Sirovog ga možete koristiti za pripremanje namaza, dipova, salata, možete ga nadjenuti te koristiti za pripremu preljeva za salate. Osim u meksičkom umaku guacamole i drugim slanim jelima, od avokada možete pripremiti i slastice - mousseove, sladolede, smoothieje i voćne salate. Pasirajte ga štapnim mikserom ili u blenderu pa umiješajte u kuglofe, biskvitna tijesta, rolade i kolače u šalici. Od iste kaše možete pripremiti panna cottu, parfe, pudinge i sladolede.

 

Možda vas zanima... Zdrav i drugačiji doručak: Ispecite jaja u avokadu Recepti

 

Mi vam donosimo recept za domaći puding od čokolade i avokada.

Potrebno vam je:

  • 1 1/2 banana
  • avokado
  • 1/4 šalice kakaa
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice cimeta

Priprema:

U multipraktik stavite banane, avokado i kakao. usitnite dok smjesa ne postane glatka s malo grudica. Zatim ulijte javorov sirup i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte vaniliju i cimet te još malo blendajte. Ulijte u čaše i stavite u hladnjak na najmanje sat i pol.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.