gastro postao
Avokado je jedno od najboljeg voća na svijetu. Osim što je izrazito zdrav, avokado u sebi skriva nevjerojatne zdravstvene prednosti i blagodati. Stoga ne postoji razlog da ga ne uvrstite u svoj svakodnevni meni.
Ponestaje ideja za zdrav doručak? Donosimo vam simpatičan recept koji će uljepšati početak vašeg dana.
Ako vam je dosadila jednolična priprema jaja za doručak možda je vrijeme da isprobate nešto potpuno drugačije. Ispecite jaja u avokadu! Zasigurno nećete moći odoljeti ovoj kombinaciji okusa i tekstura. Spoj jaja, pržene slanine, tosta i avokada će vas oboriti s nogu, vjerujte nam na riječ.
Potrebno vam je:
- 1 avokado srednje veličine
- 2 manja jaja
- 2 šnite slanine
- 2 šnite tosta
- Sol
- papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva.
- Avokado prepolovite i izvadite košticu. Ako vam se udubljenje u avokadu čini previše malo da unutra stane jaje, slobodno ga žlicom još više izdubite.
- U posudu za pečenje ili u male posudice za pečenje suflea stavite polovice avokada, pazite da stoje mirno i da se ne ljuljaju pa u udubljenja stavite po jedno jaje.
- Jaje posolite, poparite pa sve stavite u pećnicu da se peče oko 15 minuta.
- Po pečenim jajima pospite komadiće hrskave slanine koju ste ranije ispržili. Poslužite s tostom.
Dobar vam početak dana!