Pahuljaste palačinke s pireom od buče

Elena Leya/Unsplash Palačinke od buče
Pire od buče odlična je baza za pripremu brojnih slatkih recepata. Isprobaj recept za pahuljaste palačinke s pireom od buče!
Vidi originalni članak

Ako ti je nakon pripreme krem juhe ostalo malo pirea od buče, ili imaš zalihu u zamrzivaču, obavezno ga iskoristi u pripremi slatkog doručka. Palačinke su odličan odabir, osobito ako imaš malo vremena i želiš počastiti najmilije.

Možeš ih poslužiti prelivene medom ili javorovim sirupom, a dobro će se uklopiti i domaći džem od šljiva.

 

jutarnji gušti Moraš isprobati predobre palačinke s kardamomom!

 

Od sastojaka u nastavku dobit ćeš 12 malih palačinki, što je dovoljno za 2 porcije. Ako pripremaš doručak za cijelu obitelj, obavezno poduplaj količine. U slast!

Palačinke od buče

(za 2 osobe)

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 3/4 žličice sode
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 350 ml mlaćenice
  • 150 g pirea od buče
  • 2 jaja (M)
  • 3 žlice rastopljenog maslaca

 

slatka jutra Palačinka iz pećnice koju ćeš obožavati

 

Postupak:

  1. U jednoj posudi pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, sol i začine.
  2. U drugoj posudi umuti pire od buče s jajima, mlaćenicom i rastopljenim maslacem.
  3. Dodaj suhe sastojke pa dobro promiješaj špatulom kako bi se razbile grudice.
  4. Zagrij tavicu pa peci male palačinke otprilike minutu do dvije sa svake strane. Posluži ih dok su još tople!

 

Posjeti Gastro.hr