Pakiranje špageta i 3 praktična brza recepta

Shutterstock
Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovi su recepti za špagete prava stvar za tebe!
Vidi originalni članak

Špageti u različitim kombinacijama omiljena su hrana diljem svijeta. Pripremaju se brzo, a rezultat je uvijek ukusan i zadovoljavajuć. Tko im može odoljeti? 

Predlažemo da za današnji ručak izabereš jedan od 3 navedena recepta i uživaš u ukusnom (i brzom) obroku...

Tips & tricks Zašto treba sačuvati vodu u kojoj se kuhala tjestenina?

Talijanski klasik - Cacio e pepe 

Samo tri sastojka čine savršeno jelo. Autentični recept s kojim ćeš svaki put napraviti pravi talijanski cacio e pepe - savršeno kremast i ukusan! Cacio e pepe tradicionalno je talijansko jelo koje  potječe iz okolice Rima. Na lokalnom dijalektu, cacio e pepe u prijevodu znači "sir i papar", a njegovi su sastojci upravo to - sir, crni papar i tjestenina. 

Talijanska tjestenina Cacio e pepe - talijanski klasik od tri sastojka

Tjestenina s limunom i parmezanom

Osim što se priprema jako brzo, za tjesteninu s limunom trebat će ti svega nekoliko sastojaka. Obožavamo je zbog jednostavnosti i bogatih okusa koje donose pomalo obične, svakodnevne namirnice, a idealna je i za pripremu tijekom radnog tjedna, nakon cijelog dana na poslu.

Danas kuhamo... Ne može brže: Tjestenina s limunom i parmezanom

Carbonara po receptu Gordona Ramsayja

Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, gotova je u manje od 10 minuta. Ramsayjeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem. Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe! 

Brzi ručak Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta!

 

Posjeti Gastro.hr