Osim što se priprema nevjerojatno brzo, za tjesteninu s limunom trebat će ti svega nekoliko sastojaka. Obožavamo je zbog jednostavnosti i bogatih okusa koje donose pomalo obične, svakodnevne namirnice, a idealna je i za pripremu tijekom radnog tjedna, nakon cijelog dana na poslu.
Slatko vrhnje pomoći će da umak bude što kremastiji, limunasti okusi da uzmeš još jedan zalogaj, a dobra doza ribanog parmezana bit će onaj faktor koji će te natjerati da tjesteninu na ovaj način pripremaš barem jednom tjedno. Ako želiš dodatno pojednostavniti postupak, iz recepta izuzmi slatko vrhnje i pripremi umak na bazi maslaca i začinskog bilja.
Sastojci:
- 1 limun
- 350 g špageta
- 200 ml slatkog vrhnja
- 6 žlica maslaca
- 5 žlica naribanog parmezana
- Svježi peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Limun dobro operi, pa naribaj koricu.
- Tjesteninu stavi kuhati u veću količinu vode, pazi da je ne prekuhaš. Dovršit ćeš je u umaku.
- U lonac ili dublju posudu dodaj limunovu koricu i vrhnje za kuhanje ili slatko vrhnje pa kuhaj dok se dovoljno ne zagrije.
- Dodaj žlicu po žlicu maslaca dok se potpuno ne otopi. Makni s vatre.
- Kada je tjestenina al dente, u posudu s vrhnjem i limunovom koricom dodaj nekoliko žlica vode u kojoj se tjestenina kuhala i tjesteninu.
- Vrati na vatru pa dodaj parmezan. Ako umak izgleda pregusto, dodaj još malo tekućine od kuhanja tjestenine.
- Dodaj sok jednog limuna, začini soli i paprom, pospi peršinom i posluži.
Dobar tek!