Recepti 17. veljače 2024.

Tjestenina, češnjak i maslac - savršen kremasti zalogaj!

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem
Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad imaš loš dan, ništa ti neće pomoći kao fina hrana za utjehu. A ova kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem upravo je takvo jelo

Evo i nedavno je i znanstveno dokazano da tjestenina popravlja raspoloženje. Pa zašto je onda ne bismo kuhali kad se loše osjećamo, ali naravno i u trenucima kada smo jako gladni i nemamo vremena za duge boravke u kuhinji?!

Tjestenina je uvijek dobra ideja! Ukusna i utješna, a brzo se priprema; ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak namirnica bez koje ne možeš, onda je ovo jelo savršeno za tebe.

 

tjestenina Možda vas zanima... Znanstvenici potvrdili: tanjur pun tjestenine popravlja raspoloženje! Špajza

 

Topla, mirisna i kremasta, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono što ti treba. 

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem | Author: Shutterstock Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem foto: Shutterstock

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 4 velika zgnječena češnja češnjaka 
  • 2 žlice brašna
  • 150 mililitara mlijeka
  • papar, sol

 

Tjestenina s povrćem recept Možda vas zanima... Slasna tjestenina s povrćem koja priziva proljeće Recepti

 

Postupak:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj minutu do dvije. 
  3. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
  4. Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu. 
  5. Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
  6. Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!

I još par slasnih recepata za kraj... Jer tjestenina, kao što smo već rekli, popravlja raspoloženje!

 

Alfredo piletina Možda vas zanima... ALFREDO PILETINA Ručak gotov za manje od pola sata Recepti tjestenina Možda vas zanima... Svjetski dan tjestenine slavimo uz ovih 5 recepata Recepti Tjestenina carbonara Možda vas zanima... Špageti carbonara: Recept slavnog talijanskog kuhara Špajza Tjestenina sa sirom i brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.