Recepti 11468 prikaza 11. siječnja 2020.

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće i voće zdravo je i fino, ali ponekad je ono što želiš upravo tjestenina u kremastom umaku.

Tjestenina je uvijek dobra ideja! Tako fina i meka, a brzo se priprema - ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak još jedna namirnica bez koje ne možeš onda je ovo jelo savršeno za tebe.

 

Možda vas zanima... Evo zašto obožavamo tjesteninu s limunom Recepti

 

Toplo, mekano i kremasto, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono o čemu maštaš dok ćeš ju pripremati.

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 4 velika mljevena češnja češnjaka 
  • 2 žlice brašna
  • 150 mililitara mlijeka
  • papar, sol

 

Možda vas zanima... Sjajan recept za tjesteninu s kozicama Recepti

 

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama.
  2. Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj 1-2 minute.
  3. Nakon 1-2 minute mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
  4. Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu. 
  5. Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
  6. Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.