gastro postao
Povrće i voće zdravo je i fino, ali ponekad je ono što želiš upravo tjestenina u kremastom umaku.
Tjestenina je uvijek dobra ideja! Ukusna i utješna, a brzo se priprema; ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak namirnica bez koje ne možeš, onda je ovo jelo savršeno za tebe.
Topla, mirisna i kremasta, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono što ti treba za kraj dugog radnog tjedna.
Sastojci:
- 300 grama tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 4 velika zgnječena češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 150 mililitara mlijeka
- papar, sol
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama.
- Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj minutu do dvije.
- Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
- Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu.
- Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
- Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!