Evo i nedavno je i znanstveno dokazano da tjestenina popravlja raspoloženje. Pa zašto je onda ne bismo kuhali kad se loše osjećamo, ali naravno i u trenucima kada smo jako gladni i nemamo vremena za duge boravke u kuhinji?!
Tjestenina je uvijek dobra ideja! Ukusna i utješna, a brzo se priprema; ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak namirnica bez koje ne možeš, onda je ovo jelo savršeno za tebe.
Topla, mirisna i kremasta, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono što ti treba.
Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem
Sastojci:
- 300 grama tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 4 velika zgnječena češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 150 mililitara mlijeka
- papar, sol
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj minutu do dvije.
- Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
- Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu.
- Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
- Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!
I još par slasnih recepata za kraj... Jer tjestenina, kao što smo već rekli, popravlja raspoloženje!