Recepti 04. prosinca 2020.

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće i voće zdravo je i fino, ali ponekad je ono što želiš upravo tjestenina u kremastom umaku.

Tjestenina je uvijek dobra ideja! Ukusna i utješna, a brzo se priprema; ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak namirnica bez koje ne možeš, onda je ovo jelo savršeno za tebe.

 

Možda vas zanima... Pripremi savršeno kremastu tjesteninu s avokadom Recepti

 

Topla, mirisna i kremasta, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono što ti treba za kraj dugog radnog tjedna. 

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 4 velika zgnječena češnja češnjaka 
  • 2 žlice brašna
  • 150 mililitara mlijeka
  • papar, sol

 

Možda vas zanima... Neodoljiva tjestenina s umakom od butternut tikve i sirom Recepti

 

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama.
  2. Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj minutu do dvije. 
  3. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
  4. Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu. 
  5. Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
  6. Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.