Recepti Tjestenina 03. veljače 2024.

Slasna tjestenina s povrćem koja priziva proljeće

Tjestenina
18 MIN
30 MIN
4
SREDNJE
Tjestenina s povrćem recept
Tjestenina s povrćem - super jelo iz mikrovalne
foto: Karolin Baitinger/Unsplash
Ovo jelo, kremasta tjestenina s povrćem, popularna pasta primavera, brzo je gotovo, a u njegovoj pripremi do izražaja će doći tvoja kreativnost - ovisno koju kombinaciju povrća odlučiš složiti

Tjestenina je najčešći odabir za ručak ili večeru preko tjedna i za to postoji dobar razlog – brzo je gotova, a uz nju paše gotovo sve, ovisno o tome što imaš kod kuće od namirnica. Tako je i s ovim receptom u koji ide povrće, odnosno obilje povrća, no sastav možeš prilagoditi svome ukusu ili onome što pronađeš u svojoj smočnici ili hladnjaku.

Tjestenina sa sirom i brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart Recepti

Odličan izbor je pečeno povrće budući da ono tim načinom pripreme (pečenjem, umjesto sotiranja) zadržava svoju hrskavost, a u kombinaciji s jednostavnim umakom s limunom i sirom postaje neodoljivo. Naziv jela – pasta primavera, odnosno proljetna tjestenina tu je kako bi nas podsjetilo da topliji dani dolaze, a s njima i obilje sezonskog mladog povrća koje također možeš uvrstiti u ovo jelo kad za to dođe vrijeme.

Ako želiš ovo jelo učiniti veganskim, to je vrlo jednostavno – samo parmezan i mlijeko/vrhnje zamijeni veganskim inačicama. Za ovo jelo, zajedno s pripremom i čišćenjem te sjeckanjem povrća, neće ti trebati više od 40 minuta, a  navedena količina dovoljna je za 4 osobe. Jedna porcija ima 560 kalorija.

 | Author: Karolin Baitinger/Unsplash Pasta primavera - tjestenina koja naviješta dolazak proljeća foto: Karolin Baitinger/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pasta primavera s pečenim povrćem
18 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Penne 3 šalica
  • Crvena paprika 1 kom
  • Šparoge 1 svežanj
  • Šampinjoni 250 g
  • Brokula 1 kom
  • Cherry rajčice 250 g
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Origano 1 žličica
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Luk 0,50 kom
  • Češnjak 4 režanj
  • Limunova korica 1 kom
  • Povrtni temeljac 1 šalica
  • Vrhnje za kuhanje 0,50 šalica
  • Parmezan 0,50 šalica
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Chilli pahuljice 0,25 žličica
  • Listići svježeg bosiljka 10 kom
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, ocijedi, izmiješaj s malo ulja da se ne slijepi i odloži sa strane. Sačuvaj malo vode od kuhanja tjestenine.


  2. Dok se tjestenina kuha, nasjeckaj crvenu papriku, šparoge, gljive i brokulu. Nasjeckano povrće stavi u veliki pleh zajedno s cijelim cherry rajčicama.


  3. Na povrće stavi 1 žlicu ulja, ½ žličice soli, origano i češnjak u granulama. Dobro izmiješaj i stavi u pećnicu te peci 25-30 minuta, odnosno dok lagano ne počne poprimati smeđu boju.


  4. Nasjeckaj luk i češnjak te naribaj limunovu koricu. Dodaj u posudu preostalu žlicu ulja, i zagrij na srednjoj do jakoj vatri. Ubaci luk te prži oko 5 minuta, dodaj češnjak i prži još minutu. Cijelo vrijeme miješaj kako ne bi izgorjelo i ako je potrebno dodaj malo vode od kuhanja tjestenine tijekom prženja.


  5. Ulij temeljac, vrhnje za kuhanje i parmezan. Smanji vatru i pusti da se lagano krčka oko 5 minuta. Dodaj limunovu koricu, sok od ½ limuna, pahuljice crvenog čilija i na kraju kuhanu tjesteninu i pečeno povrće. Sve dobro izmiješaj i posluži posuto listićima bosiljka.


Kremasti špageti Možda vas zanima... Ovim kremastim špagetima nemoguće je odoljeti Recepti špageti Možda vas zanima... Brzi ručak ponedjeljkom: pikantni špageti s tunom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.