gastro postao
Za ručak pripremi talijanski klasik po receptu popularnog chefa Gordona Ramsaya...
Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, priprema se u manje od 10 minuta. Ramsayeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem.
Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe!
Sastojci:
za 1 porciju
- 125 g špageta
- 30 g smrznutog graška
- 80 g slanine, izrezane na male komadiće
- 2 žumanjka
- 1 1/2 žlice Crème Fraîche
- 2 gljive, narezane
- 1 čili, očišćen i nasjeckan
- Maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 50 g Grana Padano sira
- 2 žlice peršina, nasjeckani
- Sol i papar
Priprema:
- Zakuhaj vodu u loncu, posoli ju i dodaj tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju.
- Tavu stavi na srednje jaku vatru, dodaj žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodaj malo papra te češnjak nakon otprilike dvije minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Pirjaj dok slanina ne postane hrskava, a gljive lijepe zlatno smeđe boje. Posoli po ukusu.
- Naribaj oko 40 grama Grana Padano sira preko žumanjaka. Zatim dodajte Crème Fraîche i sve promiješaj. Smjesi dodaj žličicu hladne vode kako bi bila sigurna da je tekuće konzistencije.
- U tavu sa slaninom dodaj grašak te nastavi kuhati, dodajući oko tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Kad je tjestenina gotova, procijedi ju, ostavljajući malo tekućine za umak.
- Tjesteninu dodaj slanini i gljivama. Dobro ju izmiješaj te zatim sve prelij smjesom jaja i miješaj dok umak ne postane kremast.
- Na kraju dodaj peršin i serviraj.
Dobar tek!