Recepti 25. kolovoza 2021.

Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak pripremi talijanski klasik po receptu popularnog chefa Gordona Ramsaya...

Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, priprema se u manje od 10 minuta. Ramsayeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem.

Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe! 

 

Možda vas zanima... Slasna tjestenina s porilukom i slaninom za brzinski ručak Recepti

 

Sastojci: 

za 1 porciju

  • 125 g špageta
  • 30 g smrznutog graška
  • 80 g slanine, izrezane na male komadiće
  • 2 žumanjka
  • 1 1/2 žlice Crème Fraîche
  • 2 gljive, narezane
  • 1 čili, očišćen i nasjeckan
  • Maslinovo ulje
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 50 g Grana Padano sira
  • 2 žlice peršina, nasjeckani
  • Sol i papar

 

Creme Fraiche Možda vas zanima... Kako napraviti domaći Crème Fraîche? None

 

 Priprema:

  1. Zakuhaj vodu u loncu, posoli ju i dodaj tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju.
  2. Tavu stavi na srednje jaku vatru, dodaj žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodaj malo papra te češnjak nakon otprilike dvije minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Pirjaj dok slanina ne postane hrskava, a gljive lijepe zlatno smeđe boje. Posoli po ukusu.
  3. Naribaj oko 40 grama Grana Padano sira preko žumanjaka. Zatim dodajte Crème Fraîche i sve promiješaj. Smjesi dodaj žličicu hladne vode kako bi bila sigurna da je tekuće konzistencije.
  4. U tavu sa slaninom dodaj grašak te nastavi kuhati, dodajući oko tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  5. Kad je tjestenina gotova, procijedi ju, ostavljajući malo tekućine za umak.
  6. Tjesteninu dodaj slanini i gljivama. Dobro ju izmiješaj te zatim sve prelij smjesom jaja i miješaj dok umak ne postane kremast.
  7. Na kraju dodaj peršin i serviraj.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Cacio e pepe - talijanski klasik od tri sastojka Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nidge 10:29 24. Ožujak 2021.

    Ovo je grijeh zvati carbinara,od svi dobrih recepata za carbinaru vi izaberete ovaj bućkuriš...