Špageti u različitim kombinacijama omiljena su hrana diljem svijeta. Pripremaju se brzo, a rezultat je uvijek ukusan i zadovoljavajuć. Tko im može odoljeti?
Predlažemo da za današnji ručak izabereš jedan od 3 navedena recepta i uživaš u ukusnom (i brzom) obroku...
Talijanski klasik - Cacio e pepe
Samo tri sastojka čine savršeno jelo. Autentični recept s kojim ćeš svaki put napraviti pravi talijanski cacio e pepe - savršeno kremast i ukusan! Cacio e pepe tradicionalno je talijansko jelo koje potječe iz okolice Rima. Na lokalnom dijalektu, cacio e pepe u prijevodu znači "sir i papar", a njegovi su sastojci upravo to - sir, crni papar i tjestenina.
Tjestenina s limunom i parmezanom
Osim što se priprema jako brzo, za tjesteninu s limunom trebat će ti svega nekoliko sastojaka. Obožavamo je zbog jednostavnosti i bogatih okusa koje donose pomalo obične, svakodnevne namirnice, a idealna je i za pripremu tijekom radnog tjedna, nakon cijelog dana na poslu.
Carbonara po receptu Gordona Ramsayja
Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, gotova je u manje od 10 minuta. Ramsayjeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem. Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe!