Palačinke iz pećnice koje će vas oduševiti

Thinkstock
Slatke male njemačke palačinke iz pečnice koje možete jesti s vašim omiljenim namazom!
Vidi originalni članak

Ove slasne palačinke kombinacija su tankih, svima dobro poznatih crepes palačinki, američkih palačinki, a opet, neodoljivo podsjećaju na Kaiserschmarrn.

Ono što ove palačinke razlikuje od drugih, jest što se peku (isto u okrugloj posudi) u pećnici. Izgledaju poput malog mekanog mirisnog oblaka na koji možete namazati domaći pekmez, čokoladni namaz ili ga možete poslužiti sa svježim voćem i šlagom.

Nama se jako sviđaju, a sigurni smo da će, jednom kada ih probate, oduševiti i vas!

Sastojci:

  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice punomasnog mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice maslaca
  • šećer u prahu, svježe voće, domaći pekmez, voće...(za posluživanje)
  • vatrostalna okrugla posuda za pečenje ili kalup za pite promjera 22 cm

Priprema:

  1.  Pomiješati brašno, jaja, mlijeko, šećer, sol, vaniliju i izmiksati ih; smjesa će biti pomalo tekuća, ali kada malo "odmori" bit će gušća - ostavite ju dakle 25 minuta na sobnoj temperaturi
  2. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i staviti grijati posudu za pečenje u kojoj će se palačinka peći
  3. Kada je smjesa odmorila, izvaditi zagrijanu posudu i premazati ju maslacem - pustiti da se maslac otopi pa izliti smjesu
  4. Peći 15 minuta - dok smjesa ne dobije lijepu zlatnu boju na rubovima (rubovi će se nadići nad srednjim dijelom)
  5. Poslužiti toplo, posipano šećerom u prahu
Posjeti Gastro.hr